(P) Nike Air Zoom AlphaFly Next% pantoful campionilor!

Publicat pe

Noul pantof de alergare AlphaFly, creat de Nike, nu este un simplu sneaker, ci mai degrabă un statement despre performanță, ambiție și dorința de autodepășire. Și nu în ultimul rând, alegerea campionilor, iar de acum, și a ta!

În 1938, Philip Hanson punea bazele Nike, astăzi una dintre cele mai mari companii din lume, cu zeci de mii de angajaţi şi încasări anuale de peste 25 de miliarde de dolari. Logoul companiei, acum unul dintre cele mai puternice din lume, a costat, la vremea respectivă, doar 35 de dolari, iar în timp a devenit echivalentul performanței în sport.

Ideea de a crea un pantof de alergare fiabil, confortabil și competitiv a devenit laitmotivul Nike, contabilizat, de-a lungul deceniilor, în mii de medalii și recorduri mondiale. Nike este însă nu doar preferatul sportivilor, ci și unul dintre brandurile cele mai cunoscute și apreciate din lume. Pantoful de alergare Air Zoom AlphaFly Next%, unul dintre cele mai recente creații Nike, poate face pe oricine să se simtă ca un sportiv de performanță. Iar despre asta stă mărturie chiar experiența lui Eliud Kipchoge, campion mondial și olimpic la maraton.

Eliud Kipchoge: Acesta este viitorul'

Atletul kenyan, campion mondial la 5000 de metri, în 2003, și campion olimpic la maraton, în 2016, se numără printre sportivii care au testat pantofii sport Nike și care au contribuit, prin feedback-ul lor, la îmbunătățirea constantă a acestora. Eliud Kipchoge a povestit că a alergat la 14 maratoane, unde a purtat 11 tipuri diferite de pantofi sport, iar AlphaFly i-a adus victoria incontestabilă.

Cred că acest pantof va fi parte a moștenirii mele. În ultimii 6 ani, am dat cel mai onest feedback. Trebuie să las un semn, prin intermediul căruia fiecare va avea de învățat ceva pozitiv', mărturisea Eliud Kipchoge. Maratonistul obișnuiește să alerge între 500 și 800 de kilometri cu fiecare pereche de pantofi sport înainte de a oferi un feedback. Și astfel, cei mai rapizi pantofi de alergare de la Nike au devenit și mai eficienți. În 2019, Eliud a făcut istorie, când a alergat un maraton în 1:59:40 purtând un prototip Nike Air Zoom AlphaFly NEXT%. Ulterior, acest pantof sport a fost recunoscut ca fiind cel mai rapid care a existat vreodată. Recordul lui Eliud i-a inspirat pe unii dintre cei mai buni alergători din lume să-și testeze propriile limite, iar acum pantoful sport pe care l-a purtat kenyanul în acea dimineață rece de octombrie, în Viena, le este disponibil atât maratoniștilor profesioniști, cât și alergătorilor amatori. Considerați drept unii dintre cei mai buni din lume, pantofii sport Nike Air Zoom AlphaFly NEXT% oferă, prin durabilitate, confort, amortizare și returul de energie, una dintre cele mai plăcute experiențe.

Pentru sportivii de performanță și numai este vitală amortizarea pe care o oferă pantofii sport. Extrem de minuțios, Eliud a notat toate concluziile despre tracțiune, confort, material și absorția impactului, concluzionând că mărimea pernei de aer este foarte importantă în contactul cu solul. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât atletul devine mai rapid și se confruntă mai puțin cu neplăcerile aduse de impactul cu solul.

De acest lucru s-au convins recent și Lavinia Ioana Panaete, de două ori vicecampioană mondială și de patru ori campioană europeană la gimnastică aerobică, și Florin Cujba, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de fitness, care au fost protagoniștii unui film în care au încercat cel mai nou pantof al seriei, Nike Air Zoom Alphafly Next% 2.

Lavinia Ioana Panaete: „Nike întruchipează adevărata esență a spiritului sportiv'

La doar 25 de ani, constănțeanca Lavinia Ioana Panaete este Maestru al Sportului și un model demn de urmat pentru orice tânăr aflat la porțile afirmării. Ambasador sportiv al Nike, campioana ne-a vorbit despre performanțele și obstacolele din carieră, dar și despre motivația de a duce permanent o viață sănătoasă.

Cât de mult contează să ai un echipament sportiv de calitate în drumul spre performanță?

Foarte mult, echipamentul de calitate este unul dintre factorii care contribuie la obținerea performanței sportive și a longevității competiționale a gimnastului. Ca fostă sportivă de performanță, colaborarea cu Nike, brandul mondial no. 1, care susține prin cele mai bune echipamente performanța sportivă, reprezintă un motiv mândrie și în același timp responsabilitatea de a mă ridica la nivelul brandului pe care îl reprezint în calitatea de ambasador sportiv.

Care a fost cel mai dificil obstacol din cariera ta de gimnastă?

Stresul marilor competiții, venit odată cu rezultatele mari, care trebuie reconfirmate. Este mai ușor să ajungi în top decât să te menții o perioadă acolo.

Când s-a întâmplat și cum ai descrie cel mai frumos sentiment pe care l-ai trăit în perioada competițiilor?

Momentul finalizării fără ratare a exercițiului la fiecare competiție la care am participat, dorința autodepășirii, adrenalina generată de victorie și aplauzele spectatorilor.

Ce te ajută, pe termen lung, să-ți menții motivația pentru alergat?

Dorința de a trăi o viață lungă și sănătoasă. A avea un stil de viață sănătos nu poate fi considerat neapărat un concept complet nou și de actualitate, trendul a existat și acum mulți ani, însă într-adevăr popularitatea lui a crescut în ultimele două decenii.


Reprezinți acum un brand al campionilor, care este sentimentul tău că te-ai alăturat altor titani din sport?

Mereu mi-a plăcut să lucrez în echipă. Vorba aceea „unde-s doi puterea crește” este foarte adevărată și mă bucur că pot face parte dintr-o echipă care are la bază motivația unei vieți sportive exemplare, trăiesc o poveste captivantă, creionată în jurul brandului Nike, un mesaj valoros pe care doresc să-l transmit mai departe către oameni.Nike face istorie și performanță în sport de peste 57 de ani, întruchipează adevărata esență a spiritului sportiv, pentru că nu a încetat niciodată să se alăture sportivilor valoroși, dornici să muncească pentru a fi în fiecare zi mai buni.

Florin Cujba: Aș putea alerga un maraton întreg în acești pantofi'

Lucrand de peste 10 ai în domeniul fitness-ului, Florin Cujba este pasionat de sport încă din copilărie, fiind absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași.

Fondator al conceptului Fusion Sport, el activează de mai bine de 6 ani în Fitness Business Coaching și este specialist în nutriție sportivă.

Florin Cujba nu este la prima colaborare cu Nike, antrenorul de fitness declarând și în trecut că a fost încântat de stabilitatea, dar și de și confortul snikerșilor Nike, perfecți pentru antrenamente. Sportivul ne-a oferit câteva sfaturi prețioase pentru o viață sănătoasă și ne-a dat un feedback la cald' despre ultimul modelAlphaFly.

Care a fost cea mai dificilă situație în care ai fost pus în timpul unui antrenament cu un client?

Sesiuni dificile apar atunci când oboseala își spune cuvântul. O sesiune de fitness bună aduce în primul rând schimb de energie, și acest aspect trebuie să fie la un nivel înalt. Empatia, cultura de leadership și echipamentul folosit sunt alte secrete ale unui specialist în fitness de top. Antrenorul personal este un lider pe care vrei să-l urmezi și să-l emulezi, deoarece asta te motivează și te face să continui programul. 

Cât de important este un antrenament cardio, bazat și pe alergare, atunci când cineva își dorește o condiție fizică bună?

Condiția fizică bună nu are legătură doar cu zona de cardio.

Condiția fizică cardiovasculară bună este formularea corectă, iar un pantof de alergare bine ales, confortabil și customizat, așa cum este AlphyFly de la Nike, poate face diferența în cazul unui program reușit de cardio cu sesiuni de alergare incluse.

Iată un exemplu de program cardio:

20 genuflexiuni

10 flotări

30 pași mers fandat

20 tracțiuni la TRX

60 secunde alergat la intensitate 60%. (O alergare peste medie).

Iată un program de alergat:

1 min. alergat la 75%-85%

4 min. alergare la nivel 50%-60%

Repetă aceste intervale de 8 ori și ai o sesiune bună de slăbire, dar și de îmbunătățire a condiției fizice cardiovasculare.

Cardio aduce extrem de multe beneficii: în primul rând, sănătatea inimii, care este ceamaiimportantă, însă și definirea musculaturii, în starea psihică general, care este mult mai bună după o sesiune echilibrată de cardio. Nu uitați că a alerga repede saudistanțe lungi nu este egal cu stare de bine sau rezultate mai bune. Condiția fizicăse raportează la individ și la momentul în care te afli (vârstă, sex, condiție fizicăactuală, IMC, condiție medicală).

Ce nu lipsește niciodată dintr-un antrenament gândit de tine?

Sesiunea de antrenament este un aspect, planul de antrenament este alt aspect.

Dintr-un plan de antrenament nu lipsesc sesiunile pentru picioare. Antrenarea trenului inferior este esențială pentru accelerarea rezultatelor. La bărbați am chiar și două sesiuni de picioare în interiorul unui modul (modulul are între 4-6 antrenamente desfășurate într-o perioadă de timp cuprinsă între 8-12 zile), așa că vă dați seama că un pantof de antrenament performant este foarte important, de exemplu, modelul AlphaFly de la Nike customizează tehnologia realizării produsului în funcție de mărimea pantofului.

Săptămâna în Fitness are între 3 și 9 antrenamente și poate dura până la 18 zile. Iată un secret de al meu. (zâmbește)

Cât de provocator este să lucrezi cu persoane publice care, probabil, își doresc rezultate într-un timp cât mai rapid?

Provocarea este la ele. (zâmbește) Se știe că, dacă accesezi serviciile mele, trebuie să fii hotărât/ă să te implici 100%. Implicarea mea are nevoie să fie susținută constant de rezultate. Aceste rezultate mă hrănesc și mă mențin conectat 100% la client. Dacă ești hotărât să ai rezultate, sunt deschis să lucrăm.

Cum a început cariera ta în sport și la ce valori sportive te raportezi?

Am practicat judo de la vârsta de 4 ani până la vârsta de 24 de ani. Pe băncile facultății de Educație Fizică și Sport am întâlnit un om (decan pe atunci) care mi-a direcționat atenția către Fitness. De atunci, nu mă mai opresc și nici nu mă voi sătura vreodată de Fitness.

Obiectivele mele sunt, de fapt, valori de la care nu deviez niciodată: Rezultate, Perseverență, Rezistență la Stres, valori cultivate încă de mic și care m-au făcut omul de azi. 

Călătoria mea în Fitness a ajuns la un nivel avansat și astfel am devenit Ambasador Nike. În acest brand am regăsit toate valorile menționate mai sus: experiența produsului și perseverenta cu care Nike rămâne lider în domeniu.

Antrenamentele mele au nevoie de outfituri-uri diferite și în care să mă simt bine și confortabil. Toamna însă prefer alergările în aer liber deoarece vremea este plăcută, iar temperatura permite acest tip de activitate.

De curând am încercat modelul AlphaFly. Opinia mea este WOW! Simt ca aș putea alerga un maraton întreg în acești pantofi. Ușori (parcă nu am nimic în picioare), stabili,  confortabili și te propulsează sa alergi mai repede din cauza tehnologieiFlyplate. Ce am aflat ulterior este că această tehnologie diferă în funcție de măsura pe care o porți. În măsurile mai mici este mai flexibilă, însă în măsurile mari este mai rigidă, și asta spune tot despre experiența Nike! 

Marca Nike este distribuită in Romania de Sport Time Trade, prin reteaua sa de magazine din: Mega Mall București, AFI Cotroceni București, AFI Brașov, Iulius Town Timișoara și Iulius Mall Cluj-Napoca.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter