(P) Știai că vitamina C îți face tare bine la ten?

Publicat pe

Când auzi de vitamina C, care este primul lucru care îți vine în minte? Portocale, imunitate sau un ingredient esențial în îngrijirea tenului?

Majoritatea persoanelor se vor gândi la limonadă sau cum să treci de sezonul rece cu imunitatea sus, dar cei care știu ce-și dorește tenul cu adevărat vor avea un răspuns diferit. De ce? Răspunsul e simplu și multiplu: luminozitate, exfoliere și semne de acnee estompate.

Indiferent care a fost răspunsul, vitamina C este probabil unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite ingrediente pentru ten. Eficient, ușor de integrat în compoziții complexe, vitamina C a devit un ingredient de bază pentru industria de cosmetice coreene, iar pentru clienți, este în top când vine vorba de îngrijirea pielii. Pe Bloomshop gasesti două feluri de serumuri cu Vitamina C, iar mai jos poți afla tot ce trebuie să știi pentru a face o alegere informată.

Mănâncă vs Aplică

Unii adoră să o mânânce, alții adoră să o pună pe față. 

Există moduri diferite de a consuma vitamina C: fructe sau alimente cu vitamina C, suplimente cu vitamina C sau vitamina C într-o sticla de ser sau cremă. Toate aceste variante servesc ca unic scop de a păstra sănătatea organismului și a pielii noastre. 

Vitamina C este cunoscută ca fiind o importantă sursa de întărire a imunității. Aceasta reduce inflamațiile și scade riscul de cancer. Unele s-au dovedit a fi adevărate iar altele sunt și azi controversate. Cu toate acestea, când vine vorba de rezultate vizibile, aplicarea vitaminei C direct pe piele arată beneficii clare într-un timp scurt. 

Vitamina C sau acid ascorbic?

Exista multe forme de vitamina C, dar acidul ascorbic se bucură de cea mai mare popularitate printre toate formele de Vitamina C datorită efectului pozitiv pe care îl are asupra țesutului. Această formă mai este numită și regina vitaminei C. De aceea, de fiecare dată când vei căuta vitamina C pentru piele este foarte probabil să găsești informații despre acidul ascorbic.

5 motive pentru care ai nevoie de Vitamina C pentru piele

Atunci când vitamina C este adăugată în rutina ta zilnică, există beneficii multiple de care pielea se bucură atât pe termen scurt, cât și lung.  Chiar dacă ai mai folosit produse cu vitamina C sau abia le descoperi, citește până la capăt să dai de informații prețioase despre ce-ți poate aduce vitamina C. 

Îmbunătățește tonusul și strălucirea pielii

Cu vitamina C putem obține uniformizarea culorii pielii afectate de: cicatrici cauzate de acnee, pete solare, roșeață, sau pete cauzate de vârstă. Efectul de strălucire asupra pielii se atribuie vitaminei C datorită rolului acesteia în inhibarea tirozinazei. 

Reduce inflamațiile 

Vitamina C este cunoscuta mai ales pentru proprietățile sale antioxidante și acest lucru duce la anihilarea radicalilor liberi care pot deteriora celulele și țesutul. În plus vitamina C accelerează procesul de vindecare și regenerare a pielii. Răspunsul antiinflamator previne înroșirea și inflamația și chiar arsurile solare. Acționează la nivel celular chiar și atunci când este aplicată din când în când, astfel încât ori de câte ori pielea este iritată sau deteriorată, o singura picătură de ser poate face diferența. 

Ajută la estomparea hiperpigmentării

Vitamina C ajută la estomparea petelor și hiperpigmentarii, uniformizând astfel culoarea tenului. Petele cauzate de acnee, de vârstă sau de soare apar atunci când se produce prea multa melanină, iar Vitamina C împiedică producția acesteia.

Încurajează producerea colagenului

Vitamina C este cunoscută pentru efectul pozitiv asupra sintezei de colagen. Pentru că este acidă, când este aplicată pe piele, pielea este programată să se vindece singură, accelerându-se producerea de colagen. Știm deja despre colagen că este o proteină naturală a cărei sinteză scade cu timpul, proces care afectează elasticitatea și fermitatea pielii. Așadar un nivel scăzut de vitamina C înseamnă riduri și elasticitate scăzută. Adăugând vitamina C în rutina zilnica de îngrijire vă ajuta stimularea sintezei de colagen și menținerea tinereții pielii timp îndelungat. 

Protejează pielea și o vindecă în caz de arsuri solare

În mod surprinzător, vitamina C este renumită și pentru că protejează pielea de radiațiile solare UVA și UVB. Datorită proprietăților antioxidante puternice vitamina C întărește și îmbunătățește textura pielii, ajutând la vindecarea mai rapida a acesteia și calmând pielea de iritații și arsuri. 

Cea mai bună modalitate de a adăuga Vitamina C în rutina ta zilnică 

Cea mai ușoară și eficienta modalitate de a adaugă vitamina C în rutina ta este aceea de a folosi un serum cu vitamina C. Extractul concentrat adăugat în produsul ales va avea efectul antioxidant pe care îl aștepți. Există pe piață o variatate de serumuri dar cum îl poți alege pe cel mai potrivit și de care pielea ta se vă îndrăgosti?

5% concentrație este suficient pentru uz zilnic.

5% acid ascorbic într-o sticlă transparentă este de notorietate printre iubitorii de vitamina C ca și îngrijire zilnică indiferent de tipul sau starea pielii. 

5% poate însemna puțin comparativ cu 21.5% serum cu vitamin C care mai există pe piață, dar pentru uz zilnic și pentru cei care nu au experiență, 5% este concentrație suficientă și eficientă indiferent ce problemă vrei să abordezi.

Cea mai buna modalitate de a utiliza picăturile proaspete de vitamina C cu concentrație de 5%, este în rutina de seara. După aplicarea tonerului, adaugă 3 picături (o picătură pe frunte și cate una pe fiecare obraz) de Serum CU Clean Up Vitamin C și întinde pe țoață fata cu mișcări circulare. Dacă aplici persistent o să vezi îmbunătățiri considerabile, piele tonifiata și pete pigmentare estompate.Produsele cu Vitamina C sunt recomandate în general seara, dar dacă vrei să le folosești dimineața, nu uita de crema cu SPF înainte de a pleca din casa. 

Pentru ce tip de piele este bună Vitamina C?

3 picături de serum cu vitamina C fac bine oricui. Fie că ai pielea grasă sau uscată, textura serumului va da o senzație plăcută, de eliberare a pielii. Chiar dacă ai pielea predispusă la acnee sau foarte sensibilă, vitamina C acționează suficient de blând.

Concentrația de 21.5% aduce schimbări vizibile în numai o săptămână

Serumul de până la 4 ori mai concentrat poate arăta lumii cum își face treaba un antioxidant extrem de puternic și cum acesta activează regenerarea celulară mai bine ca orice alt tip de produs. Un astfel de serum foarte concentrat este T 2 Vitamin C de la Toun 28 care are la bază 100.000 ppm concentrație de vitamina C și pe care îl poți găsi pe Bloomshop. Aceasta ajută la albirea petelor pigmentare și a pistruilor într-un timp scurt.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter