Ai riduri în jurul ochilor, ca Andie MacDowell? De ce apar ridurile și cum le previi

Publicat pe

Andie MacDowell este una dintre vedetele care a preferat să nu apeleze la intervenții chirurgicale sau injecții cu botox. Dar de ce apar ridurile din jurul ochilor și cum le putem preveni?

Zona de contur a ochilor îmbătrânește și se ridează mult mai rapid datorită faptului că pielea este de 10 ori mai subțire decât pe restul feței.

La asta se adaugă clipitul și expresiile faciale care dau și binecunoscutele riduri de expresie – mirarea, zâmbetul, râsul etc.

Ce să mai spunem de micșorarea ochilor când suntem obosiți și vrem să citim ceva, să scriem la calculator, sau când avem probleme cu vederea, pe care nu le conștientizăm ori le ignorăm, și, involuntar, ajungem să strângem ochii când, de exemplu, privim în depărtare.

Demachierea agresivă a ochilor sau frecatul la ochi frecvent contribuie de asemenea la scădea elasticității pielii, și, implicit, la apariția ridurilor.

Prevenția necesară

Fumatul, alcoolul, stresul, poluarea, expunerea la soare fără SPF, zahărul, toate contribuie la îmbătrânirea pielii, așadar analizează-ți stilul de viață și vezi ce corecții sunt necesare.

Apoi îngrijește-ți corespunzător pielea. Cum am mai zis și în alte ocazii, demachierea este sfântă întrucât pe timpul nopții pielea se repară, iar impuritățile sau machiajul îngreunează acest proces.

Cremele contur de ochi aplicate de 2 ori pe zi, dimineața și seara, previn apariția ridurilor și îți păstrează pielea tânără și sănătoasă vreme îndelungată.

Nu aplica pe zona contur de ochi o cremă destinată feței, întrucât formulele sunt diferite și nu îți vei ajuta cu adevărat pielea.

Cremă contur de ochi anti-rid și anticearcăn, Ivatherm, preț: 85lei

 

Cremă contur de ochi anti-rid, LOréal Paris, Revitalift Laser X3, preț: 58,6 lei

 

Cremă contur de ochi cu efect intens de lifting, Oriflame, NovAge Ultimate Lift, preț: 49,90 lei

 

Cremă contur de ochi anti-rid și regenerare, Mary Cohr, Double Jeunesse Contour Yeux, preț: 351 lei

 

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter