Soluția cea mai bună pentru călcâie crăpate!

Când poți sandale sau papuci nu doar pedichiura iese imediat în evidență ci și călcâiele. Cum poți preveni călcâiele crăpate? Fă-ți frecvent băi la picioare cu aceste două ingrediente.

Indiferent de sezon, nu e indicat să ai călcâiele crăpate. Nu doar că arată urât, dar poți dezvolta și infecții.

Există anumite instrumente cu care efectiv îți poți rașcheta călcâiele chiar acasă, nu doar la salon, însă nu e cea mai bună idee.

Pe termen scurt ești încântată, ai călcâiele fine, curate, te simți grozav. Însă pe termen lung acest procedeu nu face decât să grăbească dezvoltarea calozităților.

Citește și:

Dinți mai albi? Prepară-ți singură pasta de dinți din 2 ingrediente naturale

Atenție! Toamna e sezonul când îți cade cel mai mult părul!

Ca să facem o comparație e ca atunci când îți razi părul de pe picioare cu lama. Pe moment rezultatul e fabulos, însă în câteva zile părul a crescut mai mult și mai viguros.

O soluție de compromis ar fi pila sau piatra ponce cu care să-ți freci călcâiele la fiecare baie, când ai stat mai mult în apă și s-a înmuiat pielea.

Dar mai există o variantă, prea puțin invazivă:  băi săptămânale la picioare, în care să stai 20-30 de minute.

Esențială este formula acestor băi: 2 căni mări de apă în prealabil fiartă, acum caldă, o cană de oțet și o jumătate de cană de praf de copt.

Praful de copt și oțetul funcționează ca un exfoliant. La final clătești, aplici cremă și poți încălța sandalele preferate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro