Star style - Cate Blanchett

Publicat pe

Este modelul tinerei generații de actrițe de la Hollywood și preferata criticilor de film. Pe Cate Blanchett o vor marii regizori în filmele lor și marile branduri pentru campaniile de imagine.

 

cate1

 

Din multe puncte de vedere, Cate se aseamănă cu Meryl Streep mai bine chiar decât dacă ar fi surori. Ambele ac-trițe, câștigătoare a două (Blanchett), respectiv trei (Streep) premii Oscar, și-au exprimat în mod deschis opinia vizavi de industria din care fac parte, condamnându-i fără menajamente su­perficialitatea și snobismul. În plus, au ceva din profilul autentic al actrițelor europene, din naturalețea, sinceritatea și chiar tăria lor, cu toate că prima este născută în Australia, iar cea de a doua în Statele Unite ale Americii.

 

MODELUL UNEI GENERAȚII

 

În mod surprinzător, celebrități care o admirau pe Meryl Streep până nu de­mult, declară acum că vor să fie pre­cum Cate, geniale atât în teatru, cât și în film. Prima pe listă ar fi chiar fiica lui Streep, Mamie Gummer, care a măr­turisit la un moment dat că Blanchett este unul dintre modelele ei în viață. Alte admiratoare ale australiencei ar fi Jennifer Lawrence, Natalie Portman (pentru care Blanchett este un mentor, mai ales în materie de parenting), Carey Mulligan (fan Cate Blanchett, Kate Winslet și Tilda Swinton), și chiar modelul Emily Ratajkowski, care a mărturisit că Rooney Mara și Cate Blanchett sunt preferatele ei. Când a spus asta, probabil că Emily văzuse „Carol (2015), în regia lui Todd Haynes, unul din filmele favorite anul acesta în cursa pentru Palm dOr la Cannes. Producția realizată cu un bu­get redus prezintă povestea de iubire dintre două femei, de vârste și din me­dii diferite, scenariul fiind de fapt adap­tat după romanul „The Prince of Salt de Patricia Highsmith.

 

ÎI PLAC FOTOGRAFIILE ARTSY

 

Luna trecută, Cate Blanchett a fost ce­lebrată la New York, în cadrul unui eveniment găzduit de Museum of Modern Art, la care au mai participat Martin Scorsese, Diane Kruger sau Ralph Fiennes, care i-a și făcut o declarație surprinzătoare: „ești o mare actriță, Cate! Mulțumim că împarți acest dar cu noi. Pe lângă succesul în cinematografie, Blanchett a atras și atenția celor mai mari branduri din lume, care și-au dorit-o imagine în campaniile lor de advertising. Când Armani i-a propus să reprezinte parfu­mul Si, australianca s-a regăsit în valo­rile celebrei case, demonstrând astfel că frumusețea adevărată înseamnă auten­ticitate și n-are nicio legătură cu bisturi­ul. De altfel, actrița a mărturisit la un moment dat că operațiile estetice nu-i stârnesc admirația, ci mila, ea prefe­rând să folosească alt gen de trucuri de frumusețe. Uleiul esențial de pasăre emu, de exemplu. „În cultura australi­ană, acesta este singurul fel de ulei pe care îl poți folosi la bebeluși, pentru că este foarte hidratant. De asemenea, funcționează de minune și în cazul ar­surilor solare, a zgârieturilor sau diver­selor afecțiuni ale pielii.

 

În ce privește social media și noile vedete generate de rețelele de socializare, Blanchett are câteva rezerve. Consideră selfie-urile patetice și se în­treabă de ce ar sta cineva cu emoții să vadă dacă o astfel de imagine este sau nu validată pe internet. „Îi compăti­mesc pe cei care sunt mereu preo-cupați dacă vor fi sau nu acceptați de cei din jur. Eu una, n-aș face asta. Si­gur, îmi doresc ca oamenii să vadă un film în care joc și vreau să le placă. Dar nu stau cu emoție să aflu dacă primesc sau nu aplauze.

 

CLAUDIA COJOCEA, Foto: Hepta

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter