Stilul personal si trendurile. In a complicated relationship

Publicat pe

O mare parte a motivelor pentru care iubim tendintele si le urmarim ca pe stirile de la ora 5 e faptul ca regulile sunt ceva confortabil.

 

Tendintele sunt un fapt recunoscut si agreat, sunt promovate si propovaduite timp de un sezon intreg, iar in ele gasim acceptarea si bunavointa pe care puloverul nostru YSL vintage din 1977 purtat cu o pereche de pantaloni capri si sandale Ann Demeulemeester nu le vor regasi, neaparat, in toate privirile cu care ne vom intalni.

 

DallesGo

 

De ce? Pentru ca nu sunt rupte din paginile revistelor, pentru ca nu sunt la moda acum, pentru ca tendinta este despre momentul prezent, chiar daca este reinterpretata.

 

Stilul personal este un act de curaj. Mai ales in Romania, unde e usor pentru oricine sa fie critic de moda. Oricine indrazneste sa iti atraga atentia in timp ce mergi relaxata spre parc sau grabita spre birou sau sa iti faca o seama de observatii pertinente vizavi de culoarea parului, inaltimea tocurilor, motivul pentru care porti blana, imprimeul rochiei. Daca, prin cine stie ce nesabuinta, cutezi sa contesti judecatile de valoare care ti se aduc in egala masura de la doamne respectabile, domnisoare mai putin respectabile si cu un vocabular indoielnic, tineri foarte constienti de propriul simt al umorului sau muncitori cu o igiena verbala precara, ai incurcat-o. Pentru ca, in principiu, nu o sa iti sara nimeni in aparare, si, sa fim cinstiti, o sa vrei sa iti strici ziua aparandu-ti punctul de vedere in fata unei persoane care nu trebuie sa fi citit vreodata Vogue ca sa aiba niste notiuni elementare de bun simt?

 

Tendintele nu sunt, nici pe departe, ceva rau. In jurul lor se invarte lumea, si ele fac, intr-adevar, creativitatea sa mearga mai departe, cerand reinterpretari ingenioase, cu fiecare nou September Issue. Relatia complicata pe care stilul personal o are cu integrarea acestor valuri de noutate ce lovesc vitrinele de patru ori pe an, uneori sase sau mai multe, daca mai punem la socoteala colectiile capsula, cele cruise sau editiile speciale, este fireasca.

 

Uneori, cel care ne balanseaza fericit relatia dintre stilul propriu si elementele de tendinta pe care ni le insusim, este simtul critic. Alteori, predilectia pentru estetica, dezvoltata peste medie. Mai poate fi si un talent nativ pentru experiment sau o dorinta de continua elevare a simtului vestimentar.

 

In oricare dintre cazuri, unele dintre cele mai fascinante revelatii ce privesc stilul personal si transfomarea lui se intampla la contactul direct cu lumea modei, cu industria in continua schimbare din spatele ei si la intalnirea cu miturile, regulile si mecanismele ce demonteaza sau reconstruiesc aceste credinte.

 

Un curs de style rebranding si de imagine personala in moda este una dintre cele mai captivante metode prin care iti poti explora pasiunea pentru moda si prin care iti poti insusi un stil personal asumat.  Cursurile de Stilism si Tendinte DallesGO sunt destinate oricarui pasionat de moda care isi doreste sa inceapa o cariera ca stilist de fashion sau pentru cei care vor sa aprofundeze notiuni legate de stilurile vestimentare. Prima impresie nu se uita niciodata! Stilul personal imprimat in hainele pe care le porti si in atitudinea afisata este cartea ta de vizita. Cursul se adreseaza celor care iau moda in serios si o folosesc zilnic ca limbaj de exprimare. Garderoba ta ascunde un intreg vocabular stilistic prin care iti poti exprima personalitatea. Printre altele, structura cursului contine un ghid practic de imagine si stil, precum si diverse metode de a aplica tendintele in contextul codurilor sociale, legi si anti-legi ale conduitei vestimentare, notiuni despre cromatica, siluete etc.
„Tendintele nu dicteaza, ci indruma. Vei afla care sunt piesele-cheie ce nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba indiferent de sezon.'

 

Sub indrumarea Irinei Markovits, reputat consultant de imagine, avand o expertiza de 10 ani, vei descoperi cum sa-ti conturezi un stil vestimentar individualizat prin explorarea notiunilor de personal styling, intelegand in acelasi timp lumea si industria modei, dar si impactul directiilor stilistice de sezon asupra garderobei proprii. Vei afla cum se construieste si comunica un look si felul in care elementele caracteristice perioadelor din istoria modei pot transforma o tinuta. Structura cursului include notiuni despre creativitate, construirea unei garderobe, siluete si conformatii, palete cromatice si accesorizare. La curs inveti cum sa alegi informatia corecta si cum sa o folosesti in favoarea ta, care sunt tendintele sezonului si ce functioneaza pentru tine.

 

Daca doresti sa te inscrii la cursul de Stilism DallesGO, mai multe informatii despre programa si profesori te asteapta pe www.dallesgo.ro.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter