Timestrings, noua colectia de incaltaminte de la Valentino, sfideaza timpul

Publicat pe

Luxul autentic nu poate fi separat de dimensiunea timpului: iti ia timp sa concepi, sa produci si sa desavarsesti un obiect pretios in era continuei viteze. Cu TIMESTRINGS, Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli acorda timpului o expresie a armoniei, a celebrarii unui savoir faire pentru care Valentino este faimos.

TIMESTRINGS este o colectie formata din zece perechi de pantofi: bijuterii care trebuie purtate pe picior cu o noua interpretare a elementelor de semnatura ale casei Valentino si a expertizei haute couture. Fiecare pantof este identificat dupa o serie de numere inscriptionate pe talpa, care inlocuiesc numele si descriu timpul dedicat manufacturarii lui. Secventa numarului arata ADN-ul fiecarui pantof si esenta acestuia. Unicitatea fiecarei creatii este astfel reafirmata, fara retorica.
 


01.41h:48′:39″ 02.38h:0′:0″ 03.41h:12′:45″ 04.40h:22′:51″ 05.41h:5′:59″
06.40h:49′:18″ 07.47h:41′:50″ 08.40h:1′:8″ 09.39h:53′:7″ 10.41h:54′:37″

Florile, dantela, rosul si cristalele specifice casei Valentino sunt aranjate in moduri noi, in care contrastele puternice exprima o estetica hotarata si contemporana. Fundele micute decoreaza grila pantofilor, care aparent contrazic stilul S&M.

Un toc pana din Plexiglas – total transparent – este combinat pe deasupra cu o catifea intensa, noctura. Åâinte si cristale decoreaza pantoful infrumusetat cu funde.

Sandalele plate din satin au o talpa tare din piele. Dantela si pielea nappa formeaza colaje noi ale pantofului deschis. De la nuante de bej si rosu la fildes si negru, alegerea culorilor a fost facuta tocmai pentru a crea niste pantofi iconici.

Demonstrand ca armonia raspunde unei balante matematice, este dezvaluit, in acelasi timp, un aspect seducator. Pantofii sunt, de fapt, un obiect erotic: seductia urmeaza calea in care timpul se dilata sau se contracta. Este un timp al descoperirii, care coincide cu un timp al creatiei, astfel inchizand cercul.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter