Claude Lelouch va primi Premiul pentru intreaga cariera la TIFF 2012

Publicat pe

Cariera impresionanta a renumitului regizor francez Claude Lelouch (74 de ani) va fi celebrata la TIFF 2012. Cineastul va primi Premiul pentru intreaga cariera in cadrul proiectiei speciale a filmului sau, "Un barbat si o femeie", organizata in onoarea sa, pe 6 iunie.

Trei dintre cele mai apreciate filme ale sale vor fi proiectate in sectiunea 3X3, spectatorii fiind invitati sa-i (re)vada, in cadrul proiectiei speciale, pe Anouk Aimée si Jean-Louis Trintignant in celebrul „Un barbat si o femeie/ Un homme et un femme”, premiat cu Palme dOr si cu doua Oscaruri, in 1966 si care a adus la vremea sa nu mai putin de 4 milioane de spectatori.

Un succes imens de casa si de critica a fost si musicalul epic „Unii si altii/ Les uns et les autres”, premiat la Cannes in 1981. Al treilea titlu le revede pe toate celelalte – documentarul De la un film la altul/ D’un film a l’autre, lansat anul trecut, trece prin toate cele 43 de filme ale sale si prin cei 51 de ani de când Lelouch a infiintat casa de productie Les Films 13.

Lelouch a colaborat de-a lungul timpului cu nume ca Yves Montand, Lino Ventura, regretata Annie Girardot (omagiata la TIFF 2005), Jean-Paul Belmondo, Fanny Ardant, Jeremy Irons, Claudia Cardinale, Anne Parillaud.

Un clip dedicat regizorului puteti viziona aici:

Foto: TIFF, Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter