[MAKING OF] Cum se naşte o colecţie Rhea Costa

Publicat pe

Laura Cosoi, Malvina Cservenschi, Raluca Lăzăruţ şi Gabi Szabo sunt doar câteva dintre vedetele care aleg să îi poarte creaţiile. Am vizitat atelierul Andreei Constantin în momentul în care tocmai finaliza colecţia Rhea Costa Toamnă/ Iarnă 2013-2014.

 Atmosfera calda din mansarda showroomului Rhea Costa.

 

Când intri în showroom-ul ei aflat la primul etaj al unei vile vechi din strada Popa Nan, simţi că ai păşit într-o lume în care tim­pul se scurge mai lent. Dintr-o cameră cu birouri se aude în surdină vocea lui Yves Montand, pe acordurile melan­colice ale cântecului „Sur le Ciel de Paris', iar într-o altă încăpere o doamnă blondă probează o rochie pastel care îi scoate în evidenţă formele. În jurul meu sunt expuse tot felul de ro­chii – din dantelă, mătase, tul, cu apli­caţii sau brodate, exact cum mi-aş dori să arate şi dressingul meu.

 

Rochii Rhea Costa

 

Pe Andreea Constantin, designerul şi proprietarul brandului Rhea Costa, o găsesc în atelierul de la mansardă, unde o ajută pe Malvina Cservenschi să probeze câteva rochii.

 

Ajutata de Andreea Constantin, Malvina Cservenschi probeaza o rochie din piele [i dantel` din noua colec]ie Rhea Costa Toamn` Iarn` 2013-2014.

Ajutata de Andreea Constantin, Malvina Cservenschi probeaza o rochie din piele si dantela din noua colectie Rhea Costa Toamna Iarna 2013-2014.

Sunt piese din colecţia Toamnă/ Iarnă 2013-2014, pe care tocmai o finalizează şi pe care urmează să o prezinte la târgul „Whos Next Paris'. Capitala Franţei nu este însă primul pas în promovarea colecţiei, pentru că o parte din cele 44 de ţinute pregătite pentru următorul sezon rece a plecat deja la Milano. „Ca de obicei, mă inspiră femeile în gene­ral. E o colecţie extrem de feminină. Nu cred că o să pot vreodată să fac lucruri ciudate. Pot să pornesc de la o idee mai trăznită, dar pe care să o aduc treptat spre normalitate, să o porţi şi tu, şi eu, şi toată lumea. Îmi place ca femeia să se bucure de ţinuta ei şi să se simtă bine!', povesteşte Andreea, în timp ce Malvina defilează prin faţa noastră într-o rochie neagră din piele, tul şi dantelă.

 

Malvina Cservenschi

 

 

În fiecare an, designerul e inspirat de anumite materiale, iar acum atenţia ei se îndreaptă spre piele, dantelă şi caşmir. O noutate a colecţiei o reprezintă faptul că piesele pornesc de la un stil de zi, potrivit orelor de birou sau ieşirilor la cafea, şi se îndreaptă apoi către look-uri stylish şi elegante, pen­tru ieşiri de seară. Cum fiecare colecţie Rhea Costa mizează pe un anumit ac­cesoriu, anul acesta elementul vedetă este cureaua din piele. Curelele, manşetele şi gulerul tunică sunt micile de­talii masculine inserate în creaţiile ul­tra feminie caracteristice brandului.

 

Schite Rhea Costa

Schite Rhea Costa

 

Îmi dau seama că munca ei pare mult mai complicată decât mi-aş fi imaginat şi că zilele Andreei trebuie să fie foarte pline, împărţite între showroom, ateli­er şi fabrică: „Din momentul în care ajung la fabrică şi până plec, urc şi co­bor pe scări între PR, departamentul de cusut manual, creaţie etc. Trec pe la Ioana să văd ce a făcut la partea de creaţie, apoi la Adriana să văd cum sunt textele pentru campanie, la depar­tamentul de cusut manual să mă asigur că broderiile sunt în regulă, la Iulia aflu în ce stadiu e producţia, apoi iau legătura cu Artur, care mă anunţă cum e atelierul. În fiecare zi o iau de la capăt şi nu ratez pe nimeni.'

 

 

Discutie cu echipa despre materialele de promovare

Discutie cu echipa despre materialele de promovare

 

Cu ocazia vizitei pe care i-am făcut-o, Andreea Constantin ne-a povestit cum prinde formă o colecţie de-a sa:

 

MATERIALE ŞI CREAŢIE„Totul porneşte de la departamentul de creaţie, unde încep să fac schiţa tehnică. Înainte de asta îmi aleg materialele care mă inspiră, fac cromatica şi creez baza de culori. În schiţa tehnică includ interiorul şi exteriorul rochiei, tiparele de bază de la care pornim şi pe care le dezvoltăm. Apoi gândesc conceptul şi stylingul colecţiei şi modul în care vreau să o pun în evidenţă.

 

Impreuna cu Andreea Boariu, Asistent stilist

Impreuna cu Andreea Boariu, Asistent stilist

 

ECHIPA În total, din echipa Rhea Costa fac parte aproximativ 30 de oameni, de la cei din departamentul de creaţie şi marketing, până la croitorese şi cei din departamentul de cusătorie manuală.

Schira Rhea Costa

PRIMELE PIESE „Uşor, uşor, se naşte prima rochie. Când văd primele zece piese aşezate în showroom una lângă alta, îmi vin idei pentru următoarele zece şi mai fac nişte schiţe noi. Rochiile se probează pe mai multe tipologii de corpuri, nu pe manechine, pentru a definitiva tiparele în funcţie de fizicul femeii, pentru că nicio femeie nu arată la fel ca alta.'

 

PROMOVARE „Pentru partea de marketing mă consult cu fetele de la PR, cu Raluca – graphic designerul, şi Adriana – care se ocupă de texte. Fac conceptul, le arăt moodboard-ul şi creez povestea colecţiei, apoi mă gândesc cum să o promovez pe piaţă, atât extern, cât şi intern. Asta înseamnă calendarul colecţiei, de când e creată, până cand se va lansa.

 

 

 

 

 

De Raluca Tămaş

 

Foto Armand Ionescu

 

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intră şi câştigă!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter