Energie love difference by illy

Publicat pe

Colectia de arta illy a debutat in 1992, rezultand din ideea ca arta poate intra in viata noastra prin intermediul unui obiect mic utilizat zilnic: deja celebra ceasca de cafea. Dupa mai mult de 70 de serii de cesti de colectie decorate de artisti internationali de renume si de tineri talentati, in 2006 colectia a fost extinsa la cutii de cafea: opere de arta exclusive in editie limitata, lansate de doua ori pe an.

O experienta extraordinara de gust combinand excelenta cafelei illy cu emotia artei contemporane. Fiecare colectie de arta illy este in final o capodopera in miniatura.

Energie love difference by illyMichelangelo Pistoletto – Energie Love Difference

Conceptul „Energie Love Difference” impodobeste Colectia de Arta illy. A fost creat de Michelangelo Pistoletto, castigator al Leone d’Oro pentru ,,lifetime achivement la Bienala de la Venetia in 2003 si fondator al Pistoletto Cittadellarte-Fondazione in Biella.

Love Difference/ Iubeste ce este diferit este o miscare artistica promovata de catre artist; scopul sau este de a aduce impreuna oamenii si institutiile interesate de crearea de noi perspective de a ajunge dincolo de conflictul dintre culturi. Aici Marea Mediterana este reprezentata de o oglinda, pentru a simboliza suprafata lichidului care absoarbe energiile din tarile de pe malurile sale.

Michelangelo Pistoletto s-a nascut in Biella in 1933. Si-a creat un renume pe scena artei internationale la inceputul anilor 60 cu Mirror paintings. Lucrarile sale fac parte din colectiile marilor galerii de arta contemporana din Europa si Statele Unite ale Americii, cum ar fi MoMa si Muzeul Guggenheim din New York sau Centrul Pompidou din Paris.

Energie Love Difference' se alatura editiilor anterioare ale Colectiei de Arta illy de James Rosenquist, Michael Lin, Salgado Sebasti£o si Tobias Rehberger.

Alioum Moussa –Toti creem impreuna/ All create together
In interior, arta cafelei. In exterior: arta contemporana

Cea de-a doua grafica din acest an a cutiei a fost realizata de Alioum Moussa. Moussa este un artist eclectic si multidisciplinar din Camerun. Aceasta noua piesa de arta a fost inspirata de experienta sa de la Cittadellarte – Pistoletto Foundation din Biella.

Cea de a doua cutie a colectiei de arta illy 2011 reprezinta contrastul dintre Camerun, „casa'originara a artistului si Piemont: rezultatul este un decor energic, plin de viata, cu culori calde tipice Africii amestecate cu culori mai reci, reprezentand continentul european.

Nascut in Maroua in Camerun, Alioum Moussa este un artist vizual, ce se formeaza pentru a deveni un ilustrator ecologist.
A participat in cadrul proiectului de rezidenta IAAB in Basel, Elvetia in 2006, cu turnee alaturi de West African „EXITOUR 2006”. El este castigatorul unei vize pentru a crea AFAA 2007 / Culturesfrance. A participat la programul de rezidentiat UNIDEE 2010, gazduit de Fondazione Michelangelo Pistolleto in Biella, Italia. Locuieste si lucreaza in Douala, Camerun.

Alioum Moussa s-a alaturat comunitatii illysustainArt.org in decembrie 2010.

A participat la mai multe proiecte de creatie in Europa si Statele Unite ale Americii. Moussa este si consultant in design si grafica. Interventiile sale in spatii publice sau galerii arata modul in care acesta s-a maturizat intr-un artist realizat cu consecventa fara cusur si generozitate infailibila.

Aceste produse se pot cumpara de la site-ul CoffeeAndMe.ro.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter