Expozitia de pictura Urban Capella semnata Dan Voinea

Publicat pe
Urban Capella' este o expozitie de pictura cu totul noua, figurativa, refreshing'.

Urban CapellaDan Voinea, absolvent al Academiei de Arta Bucuresti, sectia grafica, cu expozitii personale in Franta, propune o escaladare murala a unei Capele Sixtine noi, imaginare si urbane cu doua cicluri de lucrari in ulei, Eroi' si Judecatori'. Desi cu aspiratii la o simeza aeriana, neconventionala – pe tavan – panzele sunt gazduite de galeria Sub Carturesti'.

Cu toatea acestea, coborate sub arcade de caramida intr-un spatiu neasteptat de cochet si generos, fandand vital spre exterior, eroii' si judecatorii' se bucura de un cadru care le potenteaza miscarea, drapajul dramatic si fulgurant spre lumina.

Efervescenta lor contine o dinamica detonatoare: peretii de simeza par explodati in stropi si pete de vopsea cu amestec de praf si tencuiala. Spectacolul vizual este articulat cinematic in armonii electronic-industriale semnate de compozitorul Adrian Enescu, special pentru aceasta ocazie.

Panzele sunt mari, monumentale (unele din ele ajungand la 4 metri), iar gestul cu care sunt pictate este energic, abundent, furios. Albul grundului, stropit cu vopsea, devine argument plastic, vid lipit alb de coapsele personajelor.

Dan Voinea
Dan Voinea

Fara a veni cu citate din Capella Sixtina', Urban Capella' contine totusi un itinerariu plastic-visceral al caderii si deopotriva al inaltarii. Un itinerariu de pictura pe durata a doua saptamani, 16-30 septembrie la Galeria „Sub Carturesti'.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter