Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Publicat pe

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc pe 23 iunie in Bucuresti, la Biblioteca Nationala, si concomitent in alte 4 orase din tara, constituindu-se intr-o experienta multiculturala diversa, care aduna productii valoroase din toate colturile lumii.

In noaptea de 23 iunie vei avea parte de o calatorie nocturna ghidata de 25 de filme si tot atatea povesti despre timp, prietenie, decizii sau regasiri. Turul de forta dureaza pana la 5 dimineata.

Proiectia de la Bucuresti se va tine simultan si la Timisoara – in Gradina de Vara de la Filarmonica, Cluj – in cladirea Casino-ului din Parcul Central, Brasov –  la Centrul Cultural Reduta, Sibiu – la Teatrul Gong.

Emotia puternica o aduce filmul Tacerea' (regia L. Rezan Yesilbas, Turcia) despre un cuplu cu cinci copii, care a cucerit la sfarsitul lunii mai juriul de la Cannes, acordandu-i Palme dOr. Filmul este proiectat in premiera in Romania.

Doza de suspans vine de la Tarmul' (r. Terry George, Marea Britanie), fictiunea castigatoare anul acesta la Oscar. Relatia dintre doi prieteni e intrerupta de nelinistile din Irlanda de Nord.

Comicul e adus de Balonul negru' (r. Joshua Safdie, Ben Safdie, SUA). Žn timp ce incearca sa plimbe 40 de copii prin New York, un barbat stresat pierde esentialul': baloanele. Castigator la Sundance, fictiune, in competitia nationala.

Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franta, Germania, Kosovo, Serbia si Romania.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter