Pixul BIC implineste 60 de ani

Publicat pe

In 2011 pixul BIC Cristal implineste 60 de ani, insa este la fel de modern ca in ziua in care a fost lansat pe piata.

Catherine DeneuvePutini stiu insa ca modelul Cristal a fost creat si scos „in lume' de catre Marcel Bich in Franta anilor 50. Pixul a fost gandit de la bun inceput ca un instrument de scris care sa fie functional si care sa aiba ceva din chic-ul frantuzesc.

In primul an al aparitiei, pixul a fost vandut in 10.000 de exemplare zilnic, iar astazi vanzarile ajung la cateva milioane de bucati pe zi.

Pixul pe care il purtam cu noi inca din copilarie a fost ridicat la statutul de opera de arta. Astazi, muzee importante din intreaga lume, cum ar fi Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA) si Muzeul National de Arta Moderna, Centrul Georges Pompidou din Paris, includ pixul Cristal ca parte a colectiilor permanente.

 

 

 

Penelope Cruz

 Totodata, Cristal a fost utilizat chiar pentru reproducerea unor opere de arta celebre, cum ar fi „Fata cu cercel de perla' a lui Vermeer, realizata de catre James Mylne in 2010.

Zinedine ZidaneDe-a lungul timpului a inspirat creatii cu totul extraordinare si a fost folosit de celebritati precum Salvador Dali, Penelope Cruz, Catherine Deneuve sau de politicieni faimosi ca Madeleine Albright si Jimmy Carter, devenind un excelent ambasador al Frantei.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter