Primul weekend la TIFF

Publicat pe

Primul weekend la TIFF a inceput in forta, cu proiectii si evenimente speciale. Noua locatie Casa TIFF, TIFF Lounge din Piata Unirii si spatiul TIFF Art de la Muzeul de Arta Cluj au prins viata in cu expozitii, concerte si dezbateri, iar publicul si invitatii au avut parte de o experienta de neuitat la Castelul Banffy de la Bontida.

In aceste doua prime zile de TIFF, Dov Simens a tinut la Cluj celebrul curs „2 Day Film School™', in cadrul Hollywood in Transilvania.

Sambata, 2 iunie, in spatiul TIFF Art de la Muzeul de Arta Cluj a avut loc vernisajul expozitiilor „Bucuria de fi la Sapanta' (cu fotografii realizate de Alisa Tarciniu, Andreea Aron si Iulian Ignat) si „Cuba continua' (cu fotografii realizate de Cosmin Bumbut in cei patru ani in care a fost in aceasta tara). Povestea Cubei si a unui popor „izolat si suspendat in timp' a fost completata de cartea omonima semnata de Elena Stancu, a carei lansare a avut loc in aceeasi zi.

Seara, trupa Mandinga a sustinut un spectacol interactiv in care cele mai importante momente din istoria de zece ani a trupei au fost prezentate publicului, in acorduri live.
La TIFF Lounge din Piata Unirii, a fost inaugurata „Urban Comics made in Cluj” – o expozitie de banda desenata prezentata de Centrul Cultural German Cluj, al carei personaj principal este orasul Cluj.

Primii doi invitati ai intalnirilor de la ora 17.00, de la TIFF Lounge, moderate de Mihnea Maruta, au fost Andi Vasluianu, protagonistul filmului „Despre oameni si melci' (r. Tudor Giurgiu), si actrita Ana Ularu, membra in juriul Competitiei.

Pe 3 iunie, publicul a aflat ce inseamna sa fii spectator la film in anii 1900 chiar de la stranepoata lui Georges Méli¨s, Marie-Hél¨ne Lehérissey, si de la fiul ei, Lawrence Lehérissey, care vor sustine un Cine-concert Georges Méli¨s la Castelul Banffy de la Bontida.

La Casa TIFF, in avanpremiera alegerilor locale din 10 iunie si cu prilejul proiectiei filmului „Ministrul/ The Minister', in sectiunea Supernova, a avut loc dezbaterea „Filmul si politica'.

Doua dintre highlight-urile editiei TIFF 2012 au putut fi vizionate la Odeon Cineplex: „Noseland', un mockumentar realizat de Aleksey Igudesman si Sebastian Leitner despre lumea muzicii clasice, si „Inni' (al doilea film live cu celebra trupa Sigur R³s dupa documentarul de turneu Heima, in regia lui. Vincent Morisset).

Tot duminica, de la 18.00, la Cinema „Florin Piersic', filmul lui Scorzeze – Hugo (3D) a fost prezentat in varianta originala, nesubtitrata.
 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter