18 ani de la tragedia care a șocat umanitatea. 11 septembrie, ziua de foc a Turnurilor Gemene, unde au pierit aproape 3000 de suflete

Publicat pe
18 ani de la tragedia care a șocat umanitatea. 11 septembrie, ziua de foc a Turnurilor Gemene, unde au pierit aproape 3000 de suflete18 ani de la tragedia care a șocat umanitatea. 11 septembrie, ziua de foc a Turnurilor Gemene, unde au pierit aproape 3000 de suflete

Au trecut 18 ani din ziua în care SUA a cunoscut cel mai sângeros atac terorist, iar omenirea s-a schimbat definitiv. 11 septembrie 2011 e ziua în care New York-ul a fost paralizat de groază, în momentul în care două avioane deturnate de teroriști au intrat în Turnurile Gemene, ucigând aproape 3000 de oameni.

Dimineața de 11 septembrie 2001 se anunța o zi însorită pentru New York, iar locuitorii orașului se pregăteau pentru o nouă zi de muncă. Însă orice activitate a paralizat după ce două avioane de pasageri, deturnate de 11 teroriști Al-Qaeda, au intrat în Turnurile World Trade Center, ucigând toate persoanele de la bordul aeronavelor și aproape 3000 de oameni ce lucrau în Turnurile Gemene. Fotografiile surprinse cu victimele cerând ajutorul de la ferestrele cuprinse de flăcări ale clădirilor gigant au cutremurat mapamondul, iar vocile terifiate de iminența morții, cerând ajutor la 911, au rămas în mentalul colectiv al tuturor.

11 septembrie 2001, cea mai neagră zi din istoria umanității

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriși au deturnat patru avioane ce se îndreptau către Los Angeles și San Francisco, pentru a le devia traseul către Turnurile Gemene, simboluri ale New York-ului. În doar două ore, ambele Turnuri s-au prăbușit, și o dată cu ele au murit în chinuri aproape 3000 de oameni nevinovați.

Teroriștii au proiectat un al treilea avion spre clădirea Pentagon, în vreme ce un al patrulea s-a prăbușit pe o câmpie, după ce pasagerii s-au luptat cu teroriștii.

Foto: Northfoto

Citește și:

Ce mare și frumoasă s-a făcut Eliza, fiica Adrianei Iliescu! Ce mai vârstnică mamă din România își întreține copilul de 14 ani dintr-o pensie modestă

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter