Avertizarea unui medic român stabilit în Elveția, pentru lupta împotriva coronavirus: ”Așteptați-vă la o multiplicare a cazurilor și aveți curaj!”

Publicat pe

Indiferent de țară, cu toții vorbim acum aceeași limbă. Lupta împotriva pandemiei de coronavirus e aceeași peste tot, lucru demonstrat și de mărturia unui medic român stabilit în Elveția, care a explicat că și acolo e deficit de echipamente medicale, dezinfectanți și medicamente. Totodată, medicul a dat câteva recomandări esențiale pentru români.

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus a făcut din toate țările una singură: Țara care luptă cu una din cele mai grave crize de sănătate prin care a trecut lumea. Indiferent de nivelul de trai al fiecărei țări, numărul de teste pentru despistarea COVID-19 este insuficient, la fel ca și numărul de echipamente pentru medici și multe alte lucruri esențiale.

Contactat telefonic de postul tv DIGI 24, medicul roman Alexandru Dobrinov, care profesează în Elveția, a explicat cu ce lipsuri se confruntă în Geneva, sfătuindu-ne totodată să ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus și punctând că e foarte greu să te protejezi de această boală.

Mesajul unui medic român stabilit la Geneva în lupta împotriva coronavirus

'E greu pentru noi, pentru că suntem expuși. În cabinet cred că am vreo 20-30 de pacienți care sunt bolnavi. Sunt multe cazuri. Nu avem material. Asta care o am e o mască de șantier pe care mi-a dat-o o pacientă, protejează un pic mai bine decât masca chirurgicală. Teste nu avem destule. Trebuie să efectuăm numai la pacienții care sunt în stare relativ gravă. (…)

Mă spăl frecvent pe mâini, cu săpun când am timp și cu soluție dezinfectantă când trebuie să mă spăl mai repede, dar nu prea mai am. Nu mai este în farmacii. Mâine mă duc într-un local unde o să primesc jumătate de litru de soluție dezinfectantă. Cam așa. Am pus panouri în tot cabinetul să mă sune mai întâi la telefon, să nu intre în cabinet dacă e o suspiciune de infecție', a declarat medicul Alexandru Dobrinov pentru DIGI 24.

Totodată, medicul a dat o serie de recomandări pentru medicii români, dar și pentru locuitorii României.

'Măsurile în România au fost luate cam cu 10 zile după Elveția. Poate să se aștepte la o multiplicare a cazurilor, să aibă curaj. Să se protejeze cât mai bine, să respecte regulile de protecție și de igienă și contactul cu familia să fie cât mai mic. (… ) Recomandarea (nr. pentru cetățeni) este să aibă cât mai puțin contact cu ceilalți, să respecte distanța, să respecte măsurile de protecție și toate măsurile indicate care sunt acum internaționale. Totuși e o boală destul de periculoasă. Trebuie respectate măsurile impuse', a încheiat medicul roman stabilit în Elveția.

Avertizarea unui medic român stabilit în Elveția, pentru lupta împotriva coronavirus: 'Așteptați-vă la o multiplicare a cazurilor și aveți curaj!'Avertizarea unui medic român stabilit în Elveția, pentru lupta împotriva coronavirus: 'Așteptați-vă la o multiplicare a cazurilor și aveți curaj!'

Foto: Hepta, captură DIGI 24

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. 1952 persoane infectate, 180 pacienți vindecați și 44 morți

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter