Azi se lansează filmul pe Netflix: Codin Maticiuc a dat lovitura cu „Miami Bici”. Câți bani a investit în producție și ce reacție au avut părinții lui când au văzut comedia

Publicat pe

Ani de zile a fost „crai de Dorobanți, dar acum pare că asta s-a întâmplat într-o altă viață. Tot ceea ce-l mai ținea agățat pe Codin Maticiuc de vechea lui imagine, în ochii publicului, s-a estompat în ultimul an. Azi, numele lui se leagă în mod special de industria filmului și de comedia „Miami Bici, care a doborât recorduri în cinema.

Miami Bici a devenit cea mai populară comedie din ultimii 26 de ani în primul weekend de la lansare. Ce situații de criză se ascund în spatele acestui succes colosal?

Am bătut deja recordul național, majo¬ritatea filmelor americane și nu cred că ne oprim aici. Eforturile sunt multe și mi-ar trebui un articol întreg în VIVA! doar despre asta. Vă dau câteva exem¬ple: obținerea vizelor O1 și O2 pentru a putea avea drept de muncă în America. A durat enorm și dosarele au fost impresionante. Un altul a fost obținerea finanțării. Nici asta nu a fost ușor. Firmele nu credeau că un proiect de film poate avea un impact atât de mare. Sper că voi schimba toate aceste preconcepții.

VIVA1 aprilie

Care a fost reacția ta când ți-ai văzut prima dată filmul cap-coadă, când ți-ai văzut propria prestație în „Miami Bici?

Nu mi-a venit să cred, „prestația fiind una triplă: producător, scenarist și actor. Cred că am făcut o treabă bună. Mă interesează mult mai mult părerea oamenilor care merg la acest film. Și de la ei am primit un feedback pozitiv și încă primesc. Am răspuns la mii de mesaje pe Facebook și Instagram și nu las niciun mesaj necitit. Am să fac asta cât am să pot de mult, cât timpul îmi va permite.

Părinții tăi ce reacție au avut când au văzut comedia?

Sunt extrem de mândri. Au fost și la filme¬le anterioare, dar cred că acum au siguranța că am pornit pe un drum bun, care nu este doar o toană și poate fi unul și profitabil. Ei mereu m-au susținut în toate demersurile mele și o fac și acum. Cred că mama a văzut acest film de 4-5 ori, iar tata de 30-40, împreună cu mine, în toate fazele lui de editare.

Cât de mare e suma pe care ai investit-o în „Miami Bici?

Personal am investit 200.000 din cei 1,5 milioane. Euro. Important este că filmul este unul 100% independent, cu fonduri private, atât ale noastre personale, cât și ale sponsorului. Cred că și-n domeniul filmului independent suntem pe cale de a face istorie.

Câți bani ți-au intrat în buzunar de pe urma acestui film până acum? Ție personal, vreau să spun, știu că ați fost cinci producători.

Până acum absolut nimic, dar sigur voi face profit, pe care îl voi reinvesti în „Miami Bici 2. Trebuie să știți cum funcționează. Aproximativ 70% din cât plătiți voi pe bilet ia cinematograful. Din ce rămâne cam 20% ia distribuitorul. Abia ce rămâne sunt banii producătorilor. Apoi, bani serioși mai vin de le eventualele platforme VOD și televiziuni. Cred că aș putea preda un curs despre cum se fac producțiile independente și cum pot deveni profitabile.

Azi se lansează filmul pe Netflix: Codin Maticiuc a dat lovitura cu „Miami Bici'. Câți bani a investit în producție și ce reacție au avut părinții lui când au văzut comediaAzi se lansează filmul pe Netflix: Codin Maticiuc a dat lovitura cu „Miami Bici'. Câți bani a investit în producție și ce reacție au avut părinții lui când au văzut comedia

Foto: Gabriel Hennessey, Instagram

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter