Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare și aplauze. Primele imagini de la funeralii

Publicat pe

Benone Sinulescu este înmormântat duminică, la Arad. Artistul este condus pe ultimul drum cu onoruri militare, după ce a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu. Zeci de persoane a venit să-și ia rămas bun de la artist, în Piața Avram Iancu din Arad. După slujbă, va fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea, unde-și va dormi somnul de veci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Benone Sinulescu a încetat din viață joi, în jurul prânzului, în urma unei pneumonii, care s-a agravat. Starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit, interpretul refuzând internarea în spital.

Astăzi, celebrul interpret este condus pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a început la ora 13.00. Mai multe persoane care l-au îndrăgit de-a lungul timpului au venit să-i aducă un ultim omagiu și să-și ia rămas bun de la artist, în Piața Avram Iancu din Arad.

Trupul neînsuflețit al cântărețului a fost depus la foaierul Teatrului Ioan Slavici din Arad, unde toți cei care l-au îndrăgit i-au adus, de asemenea, un ultim omagiu.

Irina Loghin: „Regret că nu am putut să ajung până la Arad'

Irina Loghin și Sofia Vicoveanca nu au putut ajunge la înmormântarea artistului, însă au transmis mesaje emoționante.

„Nu am cuvine… Doamne, nu știu. O să rămână pentru mine așa cum îl cunosc, așa cum îl știu, vesel și cu voie bună. Iertare, blândețe, iubire… Benone, să mă ierți, Dumnezeu să îți dea un somn lin! Condoleanțe tuturor și familiei”, a povestit Sofia Vicoveanca, în lacrimi, la România TV.

Irina Loghin și-a exprimat regretul, pentru că nu a putut ajunge la înmormântarea de la Arad și a vorbit cu emoție despre colegul ei de scenă.

„E o mare tristețe. Regret că nu am putut să ajung până la Arad. Îl știu acolo, refuz să cred că ne părăsește. Îl cunosc pe Benone din ’62, de la Ansamblul Ciocârlia, unde am avut foarte multe de învățat de la el. Făceam vocalize cu el. Avea un suflet extraordinar, pe toată lumea ajuta… Benone așa a fost! Căuta să ajute, mai ales pe cei tineri… E o mare pierdere, lasă moștenire un repertoriu imens. Cred că nu a existat un interpret de muzică populară să lase atâtea cântece moștenire. Tristețea e grea, despărțirea e foarte grea. Ne-a lăsat un gol în suflet, o mare tristețe. Condoleanțe soției, care a fost foarte aproape de el. Mereu spunea . O știu și eu gospodină. L-a iubit mult, avea o căsnicie frumoasă. Ne-am născut cu o viață fiecare… La revedere Benone, am senzația că ești încă acolo, acasă. Dumnezeu să te odihnească!”, a precizat Irina Loghin, la România TV.

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare și aplauze

Benone Sinulescu este înmormântat cu onoruri militare la Arad. În urmă cu câțiva ani, Benone Sinulescu a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu.

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit al interpretului este învelit în steagul tricolor, cu o jerbă de trandafiri albi. Trei militari au ținut crucea, fotografia, dar și medaliile regretatului Benone Sinulescu, potrivit glsa.ro.

La slujbă participă un sobor de preoți care oficiază înmormântarea la cimitirul „Eternitatea’ din Arad. Elena Sinulescu a explicat de ce vor participa mai mulți preoți la cortegiul funerar.

‘Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu.

Va fi un număr mare de preoţi, fiindcă, spre exemplu, Preasfinţitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al soţului meu tocmai ce m-a sunat să mă anunţe că va trimite doi preoţi la slujba de înmormântare. Cred că şi vicarul episcopal al locului va fi şi el prezent’, a declarat Elena Sinulescu în interviul acordat impact.ro.

Unde va fi înmormântat Benone Sinulescu

Benone Sinulescu va fi înmormântat în cimitirul Eternitatea, lângî unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1 decembrie 1989, Vasile Goldiș, deputat în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Benone și Elena Sinulescu s-au iubit foarte mult, iar cu o zi înainte de moarte artistului, cei doi au împlinit 40 de ani de căsătorie. Din păcate, nu au mai putut să sărbătorească ca în anii trecuți, având în vedere starea de sănătate a acestuia.

Pe 17 dimineaţa am vorbit cu el, la patul său. I-am spus ceva de genul. Mi-a dat imediat din cap, în timp ce eu adăugam ca pentru amândoi, că tocmai se împliniseră 40 de ani de când ne căsătorisem. Parcă a vrut să trăiască şi această zi, ca şi cum ar fi ţinut să împlinească şi asta, să-şi încheie toate socotelile cu lumea asta, dar şi să aibă astfel grijă de mine încă o dată!’, a povestit soția interpretului, distrusă de durere.

Sursa foto: captură Antena Stars, TV Arad, Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter