O boală ginecologică i-a distrus viața lui Marilyn Monroe. Cea mai faimoasă blondă a tuturor timpurilor suferea de endometrioză

Publicat pe
O boală ginecologică i-a distrus viața lui Marilyn Monroe. Cea mai faimoasă blondă a tuturor timpurilor suferea de endometriozăO boală ginecologică i-a distrus viața lui Marilyn Monroe. Cea mai faimoasă blondă a tuturor timpurilor suferea de endometrioză

Marilyn Monroe, știm cu toții, a fost și rămâne un sex-symbol, indiferent câți ani vor trece de la moartea ei. Ce nu știe nimeni e că cea mai frumoasă femeie din lume suferea de o boală care nici în ziua nu azi nu e complet cunoscută. O boală a ovarelor numită endometrioză, despre care mulți cred că are legătură indirectă cu moartea actriței.

La aproape 60 de ani de la moartea sa, Marilyn Monroe continuă să fascineze generații de-a rândul și să fie un adevărat icon și simbol absolut al frumuseții și sex-appealului.

Ce nu știe nimeni despre cea mai faimoasă actriță a tuturor timpurilor este că aceasta suferea de o boală grea, care nici azi nu este pe deplin cunoscută, darămite la mijlocul secolului trecut! Marilyn Monroe suferea de endometrioză, o boală ginecologică cu simptome severe, precum dureri puternice de burtă, care cauzează infertilitate la aproape jumătate din femeile care suferă de această afecțiune.

Marilyn Monroe suferea de endometrioză. Mulți cred că din cauza acestei boli a și ajuns la suicid

Mulți sunt de părere că endometrioza i-a distrus viața faimoasei blonde, durerile și consecințele fiind atât de severe, încât afecțiunea i-a răpit șansa de a face copii, de a duce o sarcină la termen, i-a afectat relațiile amoroase și a ucis-o, în final. Asta deoarece se pare că din cauza durerilor insuportabile, actrița era nevoită să ia analgezice extrem de puternice și, într-un final droguri, pentru a face față. Căci, din ce știm până acum, moartea lui Marilyn a survenit în urma unei supradoze de barbiturice.

Poate cea mai elocventă descriere a suferinței lui Marilyn Monroe a oferit-o actrița Lena Dunham, la rândul ei afectată de endometrioză.

'Marilyn Monroe a fost o actriță, model și cântăreață care avea doar 36 de ani când a murit. Deși a rămas însărcinată de mai multe ori, nu a reușit niciodată să aibă copii. Toate sarcinile s-au încheiat cu avort, cel puțin unul din avorturi fiind cauzat de o sarcină extrauterină, ca urmare a formei severe de endometrioză de care suferea. Circulă o bârfă cum că la una din intervențiile sale chirurgicale de urgență, actrița și-a lipit inainte de a fi anesteziată pe burtă un bilețel în care implora doctorii să nu îi scoată organele de reproducere. Deși moartea sa e încă învăluită în mister, mulți cred că a fost cauzată, chiar dacă nu direct, de endometrioză. Din cauza bolii, a ajuns dependentă de analgezice, ce i-au agravat într-un final și problemele psihice', acesta a fost mesajul transmis de Lena Dunham pe Instagram pentru a trage un semnal de alarmă asupra unei boli care afectează foarte multe femei, dar este prea puțin cunoscută.

Ce este endometrioza. I se mai spune 'boala femeilor neiubite'

Conform csid.ro, endometrioza reprezintă creșterea anormală a celulelor endometriale în afara cavității uterine. Caracterizată prin prezența țesutului endometrial în afara cavității uterine uneori chiar și pe ovare, endometrioza afectează cu precădere femeile cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani.

S-a descoperit că endometrioza e una din pricipalele cauze ale infertilității la femei. Nici la momentul actual, în ciuda progreselor uimitoare pe care le-a făcut medicina, nu există o explicație pentru această boală. Endometrioza rămâne o mare necunoscută și nu se știe cu precizie care sunt factorii ce duc la dezvoltarea afecțiunii.

Endometrioza mai este cunoscută drept 'boala femeilor neiubite', din cauza modului în care, ca urmare a durerii fizice și a celei psihice, amplificate de amenințarea infertilității, femeile ajung la depresie și izolare.

Foto: Hepta 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter