Boala neștiută a lui Audrey Hepburn. În adolescență a mâncat bulbi de lalele, de foame, și a rămas cu probleme pe viață

Publicat pe

Audrey Hepburn a devenit o legendă a filmului, atât prin talentul său, cât și prin silueta zveltă. Puțini știu, însă, că în spatele taliei subțiri stătea o poveste îngrozitoare: actrița a rămas slabă pe viață după ce în Al Doilea Război Mondial, adolescentă fiind, a răbdat de foame, hrănindu-se cu bulbi de lalele. Tot atunci a dezvoltat mai multe boli grave, care i-au măcinat sănătatea.

Poate cea mai stylish actriță a tuturor timpurilor, Audrey Hepburn a cucerit lumea cu talentul, carisma și talia sa subțire, atât de natural etalată în 'Breakfast at Tiffany’s'. A fost invidiată de femei pentru silueta sa zveltă, cu toate că actrița era absolut înnebunită după paste, ciocolată și înghețată, din care consuma porții generoase.

Nimeni nu a știut, însă, că Audrey Hepburn nu se putea îngrășa sub nicio formă, chiar dacă și-ar fi dorit cu ardoare. De fapt, aceasta era chiar complexată de picioarele sale pe care le considera mult prea subțiri și firave și de nasul pe care îl considera prea mare pe un chip mic și delicat.

Adevărul din spatele siluetei firave. De ce era Audrey Hepburn atât de slabă

Adevărul a ieșit la iveală în urmă cu câțiva ani, când fiul ei cel mic, Luca Dotti, a dezvăluit într-o carte povestea mamei lui. Actrița și-a trăit copilăria și mare parte din adolescență pe vreme de război. Al Doilea Război Mondial a prins-o în Olanda, unde Audrey a trăit într-o sărăcie cruntă, fiind subnutrită fix în anii în care avea cea mai mare nevoie de proteine pentru a se dezvolta armonios.

Audrey Hepburn și mama ei au supraviețuit mâncând iarbă fiartă și, cel mai adesea, bulbi de allele. La 16 ani, aceasta cântărea doar 38 de kilograme și, ca urmare a foametei, a dezvoltat o serie de boli de care a scăpat foarte greu sau deloc: anemie acută, icter, astm și un foarte grav edem pulmonar.

Audry Hepburn era dependentă de ciocolată

După ce războiul s-a terminat, ușor, ușor, viața lui Audrey Hepburn și-a reluat cursul, dar cu sănătatea și cu greutatea nu și-a mai revenit niciodată, rămânând pe veci extrem de slabă, din cauza anemiei. Asta deși a făcut tot posibilul să își reeduce, ajute și întărească corpul, consumând după război mult spanac, musli, ficat și ciocolată. De aici s-a ales cu o dependență uriașă de ciocolată, desert pe care l-a adorat până la moarte.

Boala neștiută a lui Audrey Hepburn. În adolescență a mâncat bulbi de lalele, de foame, și a rămas cu probleme pe viațăBoala neștiută a lui Audrey Hepburn. În adolescență a mâncat bulbi de lalele, de foame, și a rămas cu probleme pe viață

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter