Boala neștiută a lui Elizabeth Taylor. Privirea ei hipnotică era rezultatul unei mutații genetice

Publicat pe

Elizabeth Taylor va rămâne în istoria cinematografiei drept una dintre cele mai talentate actrițe de la Hollywood, dar și una dintre cele mai frumoase. Puțini au rezistat privirii ei magnetice și ochilor violet, străjuiți de gene dese și negre. Și mai puțini știu că această 'armă letală' era rezultatul unei mutații genetice, al unui 'defect' din naștere al actriței.

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai strălucitoare actrițe pe care le-a văzut marele ecran și una dintre cele mai seducătoare. Majoritatea dintre noi am auzit vorbindu-se de ea ca 'femeia cu ochi violet', grație culorii neobișnuite, foarte rare, a irisului ei. Privirea sa magnetică a făcut numeroase cuceriri în Cetatea Filmului, iar efectul hipnotic al ochilor violet a fost sporit de genele incredibil de bogate și negre.

Elizabeth Taylor avea două rânduri de gene, „defect' din naștere

Sună aproape absurd, aproape imposibil de crezut, dar privirea hipnotică a lui Elizabeth Taylor este efectul unei mutații genetice, al unui așa zis defect din naștere. Motivul pentru care genele actriței păreau atât de dese este că aceasta avea, de fapt, două rânduri de gene. Așadar, secretul frumuseții uneia dintre cele mai seducătoare femei din lume este o mutație genetică a genei FOXC2, afecțiunea purtând numele de distichiază. Cel mai adesea, pacienții născuți cu această problemă au și dificultăți de vedere, dar în cazul lui Elizabeth distichiaza nu a făcut decât să-i sporească frumusețea.

La primul ei film, regizorul a crezut că poartă mascara și a pus-o să își dea jos 'machiajul'

Genele sale au făcut senzație încă de la primele filmări din viața ei, pe când avea nouă ani, pentru pelicula 'Lassie Come Home'. Protagonistul filmului, Roddy McDowell a povestit o întâmplare amuzantă.

'În prima zi de filmare, s-au uitat la Elizabeth și au pus-o să-și dea jos machiajul. 'E prea machiată la ochi, are prea mult mascara', au zis cei din echipa de filmare. Așa că au luat-o de pe platou și au început să-i frece ochii pentru a da jos machiajul. Ghici ce!? Fata pur și simplu avea două rânduri de gene', a povestit acesta la ani după.

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter