Capitala în autoizolare, zero poluare! Ministerul Mediului face un anunț istoric: ”Bucureştenii respiră, astăzi, aer de munte!”

Publicat pe

După ce locuitorii Capitalei au decis să intre în autoizolare pentru a-și proteja familiile, dar și pe cei din jur, de pericolul noului coronavirus, mai apare o veste bună. Ministerul Mediului a făcut anunțul care nu ar fi fost posibil vreodată în condiții normale: bucureștenii respiră astăzi aeur de munte, datorită faptului că poluarea a scăzut incredibil de mult.

Foarte mulți bucureșteni au decis să stea în case după ce România a decretat stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Consecințele acestei decizii se resimt și la nivel de poluare. Pentru că locuitorii Capitalei au lăsa mașinile în parcare, iar traficul este acum simțitor diminuat, orașul respiră aer curat, după cum a anunțat Ministerul Mediului, citat de Mediafax.

'Bucureştenii respiră, astăzi, aer de munte! În ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creştere orară a particulelor PM10 şi NO2, dimineaţa, orele 09.00-11.00, respectiv seara, orele 20.00-22.00, însă amplitudinea acestor creşteri a fost mult sub valorile obişnuite. După după evaluarea datelor, se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier. Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune', au anunțat azi reprezentanții Ministerului.

Anunț important de la Ministerul Mediului. Pentru că bucureștenii nu mai ies în trafic, poluarea a scăzut extrem de mult

Ministerului Mediului a folosit drept exemplu staţia de la Cercul Militar, unde, luni, la ora 11.00, concentraţia de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de staţia de monitorizare de la Fundata, judeţul Braşov, sau cea de la Semenic, judeţul Caraş-Severin, ambele aflate în vârf de munte. Comparativ, luni, 3 martie, la aceeaşi staţie şi aceeaşi oră, concentraţiile au înregistrat 130,64 micrograme.

'Avem chiar şi o premieră. Din analiza specialiştilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcţiune Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului. Aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susţinute şi de condiţiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute. Pentru ceilalţi poluanţi (benzen, CO, SO2) nu sunt observaţii importante de menţionat, valorile fiind constant mici pe întreaga perioadă', au declarat reprezentanții Ministerului Mediului.

Capitala în autoizolare, zero poluare! Ministerul Mediului face un anunț istoric: 'Bucureştenii respiră, astăzi, aer de munte!'Capitala în autoizolare, zero poluare! Ministerul Mediului face un anunț istoric: 'Bucureştenii respiră, astăzi, aer de munte!'

Foto: Hepta

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Bilanțul a crescut la 184 de persoane infectate, dintre care 16 s-au vindecat

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter