Ce dietă strictă a ținut Bianca Brad de când a aflat că are cancer și până s-a vindecat. La 9 ani de la diagnosticul dureros de cancer la sân, Bianca Brad ne-a spus cum se simte acum și ce schimbări a făcut în viața ei, de când i s-a pus diagnosticul dureros. A slăbit foarte mult în acea perioadă, dar nu din cauza bolii, ci din cauza alimentației.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Vezi aici cel mai nou video VIVA!
Cancerul este o boală care se poate trata. Tu ai deja nouă ani de când ai fost diagnosticată. Ce trebuie să știm despre acest diagnostic și ce trebuie să le îndemnăm pe femei?
Din fericie, în ziua de astăzi, această boală nu mai este o condamnare la moarte. Asta, desigur, dacă devii responsabil și te implici în ce este de făcut pentru a te vindeca. Vindecarea este posibilă! În același timp, cu ajutorul tratamentelor moderne (convenționale și alternative), cu toate informațiile (din surse sigure, dar paraverificate și alea) care există despre rolul alimentației, al stresului și al stilului de viață, și cu încrederea absolută că va fi bine, această boală poate fi tratată ca o boală cronică, adică poți trăi cu ea mulți ani.
Ce dietă strictă a ținut Bianca Brad de când a aflat că are cancer și până s-a vindecat
Ești mai atentă acum la alimentație?
Când mâncatul conștient și sănătos devine un stil de viață, este mult mai ușor să mănânci echilibrat, fără să consideri asta o povară.
Ai mai spus că, o perioadă, ai mâncat mai mult frunze și sucuri și că ai slăbit foarte mult, ceea ce a fost vizibil. La ce alimente ai renunțat?
După ce m-am informat despre ce alimente trebuie incluse sau eliminate din dietă, am luat decizia radicală de a renunța, efectiv de pe o zi pe alta, la tot ce ar fi putut crea și întreține inflamație în corp. Așa că, în prima fază, am băut doar smoothie-uri din frunze verzi. Apoi, am început să mănânc salate și alimentele recomandate. Timp de aproape 4 ani, nu am pus nici măcar vârful limbii pe nimic din ce nu aveam voie – zahăr, carne roșie, lactate, făinoase albe, alimente semipreparate, ambalate, prăjeli. A fost foarte, foarte, foarte greu. Mai ales când călătoream. În primul an, am slăbit mult. Prea mult.
Ajunsesem la 46 de kilograme, dar nu din cauza bolii, ci pentru că, efectiv, nu mâncam, de frică. Îmi chioraia stomacul de foame, dar nu mâncam. Plângeam de frustrare, dar nu mâncam. Mergeam la restaurant, la petreceri, unde toți savurau feluri de mâncare gustoase, în timp de eu mâncam sau
nu, în funcție de ce exista în meniu. Din fericire, am realizat că nu aia este calea cea bună și am început să mănânc mai bine, echilibrat, introducând carnea de pește și mâncarea gătită.
Cum se simte Bianca Brad la 9 ani de la diagnostic
Cum te simți acum?
Sunt bine, slavă Domnului! Am învățat să controlez teama care își face simțită prezența când mai apar diverse dureri prin corp. Am trecut printr-o spaimă mare când am avut așa un episod. Din fericire, analizele au arătat că totul e OK, dar m-a consumat enorm și am înțeles, o dată în plus, cât de mult rău
ne facem singuri, când lăsăm frica să preia controlul.