Ce pensie are soția lui Ion Iliescu. Nina Iliescu a făcut publică suma pe care o încasează lunar

Publicat pe

Nina Iliescu, soția fostului președinte al României, Ion Iliescu, a fost cea mai discretă primă doamnă, preferând să evite aparițiile publice alături de soțul ei. La aproape 90 de ani, Nina Iliescu a ales să intervină în spațiul public în momentul în care s-a vehiculat că aceasta ar încasa o pensie lunară astronomică.

De-a lungul celor două mandate de președinte al României, Ion Iliescu a avut numeroase apariții publice, însă soția sa, Nina Iliescu, nu a fost văzută aproape niciodată. Cea mai discretă primă doamnă a țării, aceasta a preferat să stea în umbra soțului său și să evite pe cât poate evenimentele oficiale.

Ce pensie încasează lunar soția lui Ion Iliescu. Suma este surprinzătoare!

La aproape 90 de ani, însă, Nina Iliescu a făcut o excepție, alegând să-și exprime opinia în spațiul public atunci când a fost pusă în discuția pensia pe care ar încasa-o lunar. Fosta primă doamnă a României și-a făcut public talonul de pensie în 2018, pentru ca lumea să vadă suma exactă. Pensia Ninei Iliescu, fost inginer, este de 2.143 RON.

'Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna', a specificat Nina Iliescu pe blogul lui Ion Iliescu, aceasta fiind unica sa intervenție, menită să pună capăt zvonurilor despre pensia astronomică pe care ar primi-o.

Foto: Hepta, Libertatea

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter