Cine este Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba în Istanbul. Terorista a ucis 6 oameni și a rănit 81

Publicat pe

Ahlam Albashir este femeia care a pus bomba în Istanbul! În urma exploziei, care a avut loc duminică seara în Piața Taksim, șase oameni au murit și 81 au fost răniți. Terorista Ahlam Albashir a fost reținută de polițiști și s-a aflat, astfel, că este de naționalitate siriană. Ahlam Albashir a recunoscut că ea este în spatele atentatului din Istanbul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Persoana care a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu, potrivit agenției de presă de Anadolu.

Cine este Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba în Istanbul. Terorista a ucis 6 oameni și a rănit 81Cine este Ahlam Albashir, femeia care a pus bomba în Istanbul. Terorista a ucis 6 oameni și a rănit 81

Cine este Ahlam Albashir, terorista din Istanbul

Poliția din Istanbul a anunțat că femeia reținută pentru atacul sângeros de duminică este cetățean sirian, numele ei fiind Ahlam Albashir.

Poliţia turcă susţine că femeia a acţionat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane, în nord-estul Siriei, citează stirileprotv.ro.

Potrivit publicației Hurriyet, la interogatoriu s-a aflat că femeia a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG și că a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib.

De asemenea, s-a stabilit că femeia teroristă a plasat bomba și – potrivit înregistrărilor realizate de camerele de supraveghere – o femeie este văzută la ora 16.13 cum lasă un pachet pe o stradă, apoi pleacă în grabă. Geanta rămâne o vreme nesupravegheată pe o bancă, iar câteva minute mai târziu are loc o explozie.

Citește și:Nosfe, ultima apariție la Chefi la cuțite:'Mulțumesc, NOSFE! Pentru această experiență, atât cât a durat, până să pleci… de tot'

Citește și:Nicole Cherry și fiica ei au probleme de sănătate:’Nu știu ce să mai fac’

Citește și: Anca Țurcașiu primește multe propuneri indecente, după divorț:'Unii sunt destul de agresivi, dar…'

Poliția turcă a analizat 1200 de camere de securitate pentru a o prinde pe terorista Ahlam Albashir

Pentru a surprinde femeia teroristă, au fost examinate 1200 de camere de securitate, care au analizat traseele către și de la fața locului exploziei.

S-a stabilit că femeia a plecat de acolo cu un taxi. Anchetatorii au cercetat 21 de adrese pentru posibile legături cu această femeie, iar în timpul operațiunii 46 de persoane au fost prinse și reținute.

În operațiunea specială care a avut loc noaptea la ora 02:50, a fost prinsă femeia, care este cetățean sirian și se numește Ahlam Albashir. În timpul interogatoriului suspectei, s-a aflat că aceasta a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK / PYD / YPG şi că a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib.

De asemenea, conform anunțului poliției, 'terorista' a recunoscut că a comis atacul cu bombă în jurul orei 16.20. (1320 GMT) duminică, după ce a primit ordinul de acțiune de la sediul organizației teroriste PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.

În timpul operațiunii, 46 de persoane au fost prinse și arestate și s-a constatat că persoana care a lăsat bomba s-a dus la o adresă din districtul Kucukcekmece', se arată într-un comunicat al poliției turce, citat de agenția Anadolu.

Ahlam Albashir, terorista din Istanbul, se pregătea să fugă în Grecia

După arestare, Ahlam Albashir a declarat că a fost antrenată de militanţi kurzi din Siria şi a intrat clandestin în Turcia prin regiunea Afrin, controlată în prezent de soldaţi turci şi combatanţi sirieni care susţin Ankara.

Potrivit poliţiei, ea a recunoscut că a acţionat „la ordinul PKK' şi a primit instrucţiuni în acest sens din Kobane, oraş din nord-estul Siriei, situat în apropiere de frontiera cu Turcia.

Ahlam Albashir a fost arestată împreună cu alţi suspecţi într-un apartament din Kucukcekmece, într-o suburbie a Istanbulului. Ministrul turc de interne a declarat că suspecta se pregătea „să fugă în Grecia'.

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o „femeie” este responsabilă pentru acest atac.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o „geantă” aflată pe o bancă: „O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire”, a explicat ministrul turc.

„Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a adăugat el.

Foto: Profimedia / Twitter

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter