Drama lui Gheorghe Turda. Avea o frumusețe de soție, dar a murit răpusă de o boală cumplită. Artistul crede că s-a îmbolnăvit după ce a vizitat Hiroshima

Publicat pe

Îndrăgitul artist de muzică populară Gheorghe Turda este neobosit în cariera sa, dar puțini știu că viața personală i-a fost marcată de o tragedie greu de pus în cuvinte. Cântărețul și-a pierdut soția, fostă balerina, în urmă cu 10 ani. Elisabeta suferea de mult timp de leucemie, iar Gherghe Turda crede că vizita acesteia la Hiroshima a fost cauza care a declanșat boala.

Gheorghe Tirda este, la cei 71 de ani ai săi, unul dintre cei mai populari cântăreți de muzică populară, mereu o sursă de voie bună și veselie. Puțini știu, însă, că viața lui a fost marcată de o dramă greu de pus în cuvinte după ce soția sa, Elisabeta Turda, fostă balerină, a murit din cauza leucemiei.

 Gheorghe Turda crede că soția lui s-a îmbolnăvit după ce a vizitat Hiroshima, fiind afectată de radiații

Artistul și-a pierdut soția în urmă cu zece ani, dar aceasta se lupta cu boala încă din 1987.  Gheorghe Turda crede că motivul pentru care soția lui s-a îmbolnăvit este vizita acesteia la Hiroshima, locul unde americanii au detonat în 1945 bomba atomică.

'În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă. În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu', a  declarat Gheorghe Turda pentru Taifasuri.

Gheorghe Turda a fost căsătorit vreme de 37 de ani cu Elisabeta Turda, iar fosta balerină s-a luptat 22 de ani cu leucemia. Artistul păstrează și acum intactă casa lor  de vacanță din Câmpina, de care Elisabeta era foarte atașată.

'Și-a dorit să fie înmormântată la Câmpina, unde avem o casă. Îi plăcea foarte mult să stea acolo și să aibă grijă de flori și de gospodărie, așa că i-am respectat ultima dorință și am dus-o la Câmpina să se odihnească pe veci', declara Gheorghe Turda după moartea soției sale pentru VIP!

Foto: Facebook, Libertatea 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter