Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022: „Punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei”

Publicat pe

Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022. Ucraina a câștigat competiția internațională prin reprezentanții ei, Kalush Orchestra, cu piesa 'Stefania'. Ediția de anul acesta a concursului este umbrită de un scandal imens, pentru că notele juriului din România au fost schimbate. Iată care au fost notele corecte!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022. Un scandal imens a pornit după concursul muzical, pentru că notele juriului din România au fost total schimbate. Cei care au câștigat ediția de anul acesta sunt reprezentanții Ucrainei – Kalush Orchestra – cu piesa 'Stefania'. Evenimentul a fost umbrit de un scandal din cauza voturilor. Asta pentru că notele juriului din România nu au fost luate în calcul, iar în locul acestora au fost atribuite altele.

Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022: „Punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei'Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022: „Punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei'

Chiar înainte de anunțarea votului, EBU a decis să anuleze voturile a șase țări, printre care și România. Reprezentanții TVR au făcut mai multe precizări, fiind nemulțumiți de această decizie.

Televiziunea Română şi-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare şi pregătind, alături de echipa lui WRS, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului. Cu toate acestea, am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală, în numele juriului ţării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei”, se arată în comunicatul TVR.

Citește și: Mihai Trăistariu, nemulțumit de rezultatele de la Eurovision 2022: 'Ce să-i spui lui WRS? Că a cântat bine? Că a dansat de a rupt?'

Citește și: Ovi Jacobsen, membru al juriului, despre scandalul voturilor de la Eurovision 2022: „E foarte dubioasă poziția EBU. Eu am pus Moldova pe primul loc”

Citește și: Cum arată sora lui Cabral. Artemis este director al unei fundații

Citește și: Delia spune stop glumelor misogine: 'În momentul în care vorbim, o femeie este bătută undeva'

Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022

Prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis să intre în direct pentru a comunica voturile juriului României, deși era pregătită de acest lucru. Sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare ale Edei Marcus. Totodată, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului.

De precizat este faptul că nu a primit vreo comunicare legată de eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României. În acest context, TVR a decis să facă publice notele corecte, pe care juriul din România le-a atribuit altor țări, decât cele menționate de reprezentantul EBU. Mai jos sunt notele corecte pe care România le-a acordat la Eurovision 2022 și care nu au fost luate în considerare:

Moldova – 12 puncte

Grecia – 10 puncte

Polonia – 8 puncte

Olanda – 7 puncte

Azerbaidjan – 6 puncte

Australia – 5 puncte

Italia – 4 puncte

Spania – 3 puncte

Finlanda – 2 puncte

Lituania – 1 punct

Cine a făcut parte din juriul național

Juriul României a fost comupus din: Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeş şi Mihai Pocorschi.

În timpul jurizării am primit  un newsletter, o notificare în care eram anunţaţi că s-au identificat anumite modele de vot neregulate, aceasta este traducerea, în rezultatele a 6 ţări şi că, pentru a se respecta instrucţiunile de vot ale concursului, EBU a calculat  un rezultat agregat substituit pentru fiecare ţară în cauză', a declarat Iuliana Marciuc la Ştirile TVR.

Cât despre ce înseamnă acest 'agregat substituit', Iuliana Marciuc a ținut să precizeze că: 'Nu ştim, de aceea am cerut amănunte legate de faptul că noi nu am putut intra în direct pentru a ne anunţa rezultatele votului, deşi toate probele tehnice necesare au fost făcute, am solicitat acest lucru şi aşteptăm un răspuns. Acest comunicat a fost făcut în timpul jurizării către toate ţările participante! În comunicat se specifică un număr de 6 ţări, dar nu se specifică ţările.

În schimb, aşa cum aţi văzut şi voi, în locul lui Eda Marcus a intrat un reprezentant executiv al EBU care a transmis alte puncte decât cele acordate de juriul nostru! Sincer, aş fi şi eu bucuroasă să înţeleg mai multe pentru că este un eveniment care umbreşte munca unei echipe întregi de televiziune, care a început prin noiembrie, cu proiectul Selecţiei Naţionale şi s-a terminat atât de  frumos sâmbătă, cu un show care efectiv a electrizat o arenă întreagă'.

Sursă foto: Facebook, Instagram, Captură video

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter