O știai plinuță și veselă, dar Draga Olteanu Matei a slăbit îngrozitor. Necazurile și problemele financiare și-au pus amprenta asupra actriței

Publicat pe
O știai plinuță și veselă, dar Draga Olteanu Matei a slăbit îngrozitor. Necazurile și problemele financiare și-au pus amprenta asupra actrițeiO știai plinuță și veselă, dar Draga Olteanu Matei a slăbit îngrozitor. Necazurile și problemele financiare și-au pus amprenta asupra actriței

Una dintre cele mai talentate actrițe ale României, Draga Olteanu Matei s-a retras în urmă cu zece ani din activitate, locuind acum la Piatra Neamț. A rămas în memoria publicului cu figura sa simpatică și plinuță, dar acum a ajuns numai piele și os.

Draga Olteanu Matei a renunțat la a practica meseria care a consacrat-o în urmă cu zece ani, când a jucat în Narcisa Sălbatică. Memoria colectivă a reținut-o ca pe actrița veselă și plinuță ce ne biendispunea cu fiecare apariție, dar nimic din imaginea aceea nu mai există azi. Sigur, vârsta înaintată, de 86 de ani, își spune cuvântul, dar Draga nu a fost ferită de necazuri.

Rămasă văduvă din 2014, când soțul pe care l-a cunoscut în 1968 a decedat, Draga Olteanu Matei s-a retras de ani buni la Piatra-Neamț și este de nerecunoscut. Rarele apariții TV dezvăluie o siluetă fragilă, iar chipul cândva rotund al actriței a devenit numai piele și os.

'Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie', povestea acum câțiva ani actrița despre probleme prin care a trecut alături de soțul său, de profesie medic.

Draga Olteanu Matei a rămas fără casă și fără bani, la finalul unei cariere fabuloase

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut peste 100 de roluri în televiziune. Este una dintre cele mai tonice și mai efervescente prezențe de pe scena teatrului românesc, dar și de pe micul și marele ecran, de numele ei fiind legate cele mai spumoase comedii ale anilor 70-80.  Filme și piese ca Toamna bobocilor, Coana Chirița, Nea Mărin miliardar, Avarul, Baltagul, Jocul de-a vacanța, Patima sau Dumbrava minunată vor rămâne pentru totdeauna în memoria telespectatorilor, la fel ca și genialitatea actriței Draga Olteanu Matei.

Printre actorii cu care a colaborat și cu care a dezvoltat o relație profesională deosebită se numănă Amza Pellea, Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu și Stela Popescu, actori alături de care a făcut roluri memorabile. De altfel, într-unul unul dintre cele mai iubite și mai urmărite filme din toate timpurile, Nea Mărin miliardar, Draga Olteanu, care este acum singura supraviețuitoare a prestigioasei distribuții, a făcut un rol magistral, personajul Veta devenind unul dintre cele mai populare ulterior și apărând alături de cel al lui Amza Pellea (Nea Mărin) în numeroase scenete.

Foto; captură video TVR, captură video Pro Tv, Libertatea, Hepta 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter