Mărturii surprinzătoare făcute preotul Visarion Alexa, în trecut: "Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18"

Publicat pe

Preotul Visarion Alexa era foarte popular pe rețelele de socializare oricum, dar de câteva zile are parte de și mai multă celebritate, însă una negativă. Acuzat de hărțuire sexuală și viol, preotul Visarion Alexa se află acum sub control judiciar, însă ies la iveală mărturii mai vechi ale duhovnicului, una mai surprinzătoare decât cealaltă. Iată ce spunea Visarion Alexa despre soția sa, acum trei ani!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Visarion Alexa, prin stilul său modern de a aborda subiectele sociale cotidiene, printr-o retorică „țesută' pe înțelesul tuturor, a căpătat notorietate, fiind invitat la conferințe, dezbateri televizate sau online, prin canalele de comunicare private ale reprezentanților societății civile sau la posturile coordonate de Biserica ortodoxă Română.

Mărturii surprinzătoare făcute preotul Visarion Alexa, în trecut: "Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18"Mărturii surprinzătoare făcute preotul Visarion Alexa, în trecut: "Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18"

Ce declara Visarion Alexa despre soția sa

În 2019, pe vremea când avea trei copii, Visarion Alexa a fost invitat să vorbească unui public tânăr, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova', la Iași. Prelegerea părintelui s-a numit „Curs de supraviețuire urbană'.

Doar că, la început, a scăpat o declarație scandaloasă, care capătă anvergură și mai mare în lumina evenimentelor recente.

Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele.

Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani', a spus părintele Visarion Alexa, aruncând o privire intensă și mieroasă cuiva din public, potrivit Click!.

De altfel, în cadrul întâlnirii din 2019, Visarion Alexa promova spovedania. Ascultându-i acum prelegerea, aparent nevinovată, de la acea vreme, în lumina evenimentelor recente, se conturează o situație cu adevărat sinistră.

Nu vă spovediți la oricine, la orice preot! Vă dau un sfat prietenesc. Dacă nu e blând și înțelegător cu tine, indiferent în ce situație te-ai afla, fugiți, că v-o încasați! Iese rău… Căutați un duhovnic mai blând decât mama. Care să se poarte cu dumneavoastră ca și cu copilul lui', spunea Visarion Alexa, în 2019.

Citește și:Cu cine a fost înlocuit Mihai Bendeac la iUmor:'Juratul permanent de acum înainte este…'

Citește și: Anamaria Prodan, reacție dură după ce Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat fiul:'Cu ochii rupți, bătut de nevastă…'

Visarion Alexa, acuzat de viol comis în timpul spovedaniei

Părintele Visarion Alexa se află sub control judiciar, după ce o enoriașă l-a acuzat de agresiune sexuală. Aceasta ar fi venit la duhovnic pentru spovedanie, preotul ajungând, conform declarațiilor acesteia, cu mâna în zonele intime ale femeii de 37 de ani.

Ulterior, au mai apărut însă și alte plângeri penale făcute de femei la rândul lor hărțuite și chiar violate de preot.

Una dintre femeile care îl acuză pe Visarion Alexa de viol și hărțuire sexuală i-a povestit preotului Răzvan Ionescu, parohul bisericii ortodoxe române din Paris, „Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva’, actul sexual la care a fost forțată.

„Se întâmpla în toamna anului 2016. Eu începusem să merg la spovedanie la dânsul (preotul Visarion Alexa, n.r.) de prin luna august. În perioada aceea, eram singură și ușor dezorientată. Mă gândeam chiar să mă călugăresc și i-am spus acest lucru părintelui.

Pe atunci, dânsul spovedea în chilia care era lângă biserică. Îmi amintesc că era plină de icoane și de poze cu familia preotului’, povestește femeia, potrivit Libertatea.

„Îi fugeau mâinile pe sub bluză, pe sub sutien. Deși dânsul obișnuia să îmbrățișeze oamenii, asta nu mai părea deloc o îmbrățișare normală, părintească.

Credeam că mi se pare. Am crezut chiar că vrea să mă testeze, că vrea să mă conving dacă vreau într-adevăr să urmez calea mănăstirii’, își amintește. 

„Eram bulversată. Însă m-am mai dus la spovedanie. Poate a fost totuși, un test, mi-am zis. Ultima dată mi-am pus un body pe mine, ca să fiu sigură că nu mai are acces pe dedesubt, în caz că-i mai fuge mâna’, rememorează femeia cele întâmplate. 

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter