Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. Trecutul neștiut al actriței care a făcut senzație în ”Liceenii”. A avut o mare durere

Publicat pe
Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. Trecutul neștiut al actriței care a făcut senzație în 'Liceenii'. A avut o mare durereTamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. Trecutul neștiut al actriței care a făcut senzație în 'Liceenii'. A avut o mare durere

Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani. În cei 65 de ani de carieră, actrița a avut numeroase bucurii. În viața personală, a avut o singură mare iubire, un medic anestezist pe care l-a pierdut în urmă cu 23 de ani. Cei doi nu au avut copii.

Percepția noastră despre actrița Tamara Buciuceanu Botez se va identifica mereu cu imaginea profesoarei Isoscel, din 'Liceenii'. De la filmări au trecut, însă, 33 de ani, iar Tamara a împlinit recent 90 de ani. Timpul i-a schimbat trăsăturile și chipul vesel, dar a rămas aceeași persoană tonică, așa cum au putut vedea cei care au întâlnit-o la finalul lui 2018, într-un eveniment special dedicat împlinirii a 65 de ani de carieră.

Drama neștiută a actriței din 'Liceenii'. Tamara Buciuceanu Botez a iubit un singur bărbat

Deși a făcut carieră în comedie și are numeroase realizări (nr. printre care și Premiul Academiei Romane pentru merite deosebite în teatru și film), Tamara Buciuceanu Botez a trăit o dramă în plan personal. Actrița care nu a avut niciodată copii a iubit un singur bărbat, pe medicul anestezist Alexandru Botez, cu care s-a căsătorit la începutul anilor ’60. Din păcate, soțul ei a murit în urmă cu peste 20 de ani, lăsând-o cu un dor care nu s-a stins nici acum.

'Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi', a declarat acum ceva vreme Tamara Buciuceanu Botez pentru Taifasuri.

Actrița trăiește acum retrasă, a renunțat de mult timp să mai joace și tot ce își dorește este să aibă parte de cât mai multă liniște. Din cauza problemelor de sănătate, nu a mai ieșit din casă de peste doi ani, singurul moment în care a făcut o excepție fiind evenimentul dedicat celebrării celor 65 de ani de carieră, petrecut în urmă cu câteva luni.

Foto: Libertatea

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter