Țara în care cetățenii riscă să fie împușcați dacă nu respectă măsurile de izolare. Președintele: "Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, sunt: Împuşcaţi-i!"

Publicat pe

Se iau tot mai multe măsuri radicale în contextul coronavirusului. În unele zone se amenință chiar și cu împușcarea cetățenilor, dacă nu se respectă măsurile de izolare.

Țara în care cetățenii riscă să fie împușcați dacă nu respectă măsurile de izolare. Președintele: "Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, sunt: Împuşcaţi-i!"Țara în care cetățenii riscă să fie împușcați dacă nu respectă măsurile de izolare. Președintele: "Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, sunt: Împuşcaţi-i!"

În Filipine se iau măsuri fără precedent în vederea stopării răspândirii coronavirusului. Președintele Rodrigo Duterte a atenționat cetățenii că armata și poliția ar putea deschide focul asupra celor care provoacă tulburări publice în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Avertismentul survine după protestele locuitorilor din insula Luzon privind penuria de produse esențiale.

Citește și: Sacrificiu în vremea coronavirusului.O femeie de 90 de ani a murit, după ce a refuzat să fie intubată: „Am trăit destul. Salvați o persoană tânără'

Duterte: „Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!”

Se înrăutăţeşte. Subliniez încă o dată gravitatea problemei, iar voi trebuie să ascultaţi. Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, în cazul în care se creează tulburări, iar vieţile le sunt puse în pericol, sunt: Împuşcaţi-i! Luaţi aminte, aţi fost avertizaţi. S-a înţeles? Morţi. Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!', a declarat Duterte.

Președintele filipinez precizează că este absolut necesară menținerea ordinii în țară. Pe lângă amenințările cu împușcarea, în țară s-au mai luat și alte măsuri pentru a descuraja cetățenii să mai iasă din locuințe. Mai exact, s-au pus coșciuge deschise pe străzi și s-au utilizat tunuri de apă pentru decontaminarea străzilor, notează adevărul.ro.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda au recurs la măsuri drastice pentru a se proteja împotriva coronavirusului:”Doamne ferește. Panica este mare”

În prezent, în Filipine s-au înregistrat peste 2.600 de îmbolnăviri și peste 100 de decese din pricina COVID-19.

Sursa foto: Hepta, pixabay.com

Citește și: Ordonanțele militare, explicate de autorități, pe înțelesul tuturor. Ce avem voie să facem și ce nu, în timpul pandemiei de coronavirus

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter