Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa medicilor, despre coronavirus: ”Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul”

Publicat pe

O personalitate vocală în spațiul public, Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, criticând sistemul medical că nu s-a revoltat împotriva autorităților atunci când au semnalat nereguli grave în cazul Colectiv. Artistul a făcut totodată apel la medici să spună adevărul desprea realitatea tristă din spitalele românești.

Prima linie când vine vorba de lupta împotriva virusului și totodată cea mai vizibilă breaslă în acest moment sunt medicii. În același timp, ei reprezintă ultima frontieră, speranța tuturor în cele mai grele ceasuri, cum se întâmplă acum, în plină pandemie de coronavirus.

Tudor Chirilă critică medicii din România

În contextul în care medicii sunt compătimiți pentru lipsa echipamentelor de protecție, Tudor Chirilă a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa cadrelor medicale. Principala problemă subliniată de artist este că doctorii nu au luat atitudine în cazul Colectiv, atunci când breșele sistemului de sănătate s-au dovedit mult mai grave decât se credea.

'Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»? Când această țară s-a dovedit a fi incompetentă față de sistemul ei sanitar, de ce au tăcut medicii în halate albe? De ce n-au spus că nu există de niciunele? De ce, nici după ce s-a dezvăluit mizeria din spitale, medicii n-au tras la răspundere factorul politic pentru lipsa măsurilor care să-i pună în situația de a putea să-și facă meseria într-un mod decent?

De ce medicii nu au vorbit până acum și de ce a trebuit să vină un virus care să se răspândească mondial ca să înceapă să vorbească despre faptul că nu au nimic? De ce medicii nu s-au revoltat împotriva managerilor de spitale incompetenți, care au tăcut din gură vizavi de problemele din propria ogradă doar ca să-și păstreze funcția?

De ce medicii au tăcut după «Colectiv»? De ce, de ce, de ce? (…) Întrebarea rămâne. De ce medicii din România, într-un număr mult prea mare, au tăcut? Doar puțini medici au vorbit pe șleau despre neregulile și mafia din sistemul de sănătate', acesta a fost mesajul transmis de Tudor Chirilă pe contul său de Facebook.

'Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul, cât pot face și mai ales ce nu pot face. Asta ca cetățean român, care stă acasă în timp ce mulți alți români stau pe străzi. Se pare că la noi e un pic invers. Când ar trebui să fim pe străzi, stăm în casă, iar când ar trebui să fim în casă, stăm pe străzi', a mai adăugat Tudor Chirilă, în vârstă de 45 de ani.

Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa medicilor, despre coronavirus: 'Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul'Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa medicilor, despre coronavirus: 'Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul'

Foto: Facebook, Instagram

Citește și: Singura vedetă care ține regim în timpul pandiemiei de coronavirus! Nicoleta Luciu a devenit raw-vegană de un an: 'Am renunțat la cafea, gluten și zahăr'. Câte kg are acum. EXCLUSIV

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter