3 trucuri utile dacă vrei să-ți îmbunătățești look-ul în această primăvară

Publicat pe

Simți nevoia sa faci o schimbare, ceva care să îți împrospăteze look-ul și să îți dea mai multă energie? Aceste schimbări sunt benefice, te fac să te simți mai bine și îți dau un aer de optimism. Totuși, nu trebuie să fie neapărat niște decizii radicale, pe care le-ai putea regreta. De exemplu, pentru o persoană conservatoare, nu este o chiar o idee bună să-și schimbe părul în brunet, atunci când culoarea naturală este blondul.

Mai jos ți-am pregătit 3 trucuri pe care să le pui în aplicare în această primăvară, ca să te simți mai bine și să radiezi încredere, fără să te transformi într-o cu totul altă persoană:

1. Zâmbește-le întotdeauna celor din jur

Cel mai bun semnal pe care îl poți transmite și care să emane optimism este zâmbetul. Oamenii se bucură să vadă veselie în jur și vor avea o atitudinea pozitivă față de tine. Ai grijă mereu ca surâsul tău să fie sănătos și strălucitor, pentru că acesta este un atu de pe urma căruia ai numai de câștigat. Iată de ce este bine să începi schimbarea de look prin a zâmbi mai mult:

  • Zâmbetul este semnul universal al bucuriei, oamenii reacționează pozitiv la acest semn comun în orice cultură;
  • Persoanele care zâmbesc sunt percepute ca fiind mai atractive și mai sociabile, chiar dacă nu poartă make-up;
  • Persoanele care zâmbesc sunt considerate de încredere pentru că dau impresia că au personalitate deschisă și nu au nimic de ascuns;
  • Zâmbetul te ajută să faci o primă impresie mai bună.

Totuși, nu toate persoanele se simt confortabil cu surâsul larg. Dacă te numeri printre ele, primul pas pe care îl poți face este să te programezi la o clinica dentara recunoscută pentru calitatea serviciilor, cu specialiști care să te sfătuiască ce trebuie să faci pentru a nu-ți mai ascunde zâmbetul. Cu ajutorul unui consult de rutină, poți identifica la timp posibile semne ale unor afecțiuni care amenință sănătatea dinților și a gingiilor, cum este paradontoza. Aceasta  poate fi prevenită, în majoritatea cazurilor, prin controale regulate la medicul de specialitate.

2. Accentuează culoarea buzelor și forma sprâncenelor

Primul pas care generează o schimbare este să-ți lași personalitatea să iasă la suprafață iar un ruj într-o culoare îndrăzneață (roșu, roz, portocaliu, orice îți face plăcere și îți stă bine) pe care să-l porți pe buze zilnic o sa-ți dea o stare de bine. Cei din jur vor observa imediat schimbarea. Un ruj colorat este metoda ideală (și foarte rapidă) prin care îți poți exprima creativitatea oriunde ai merge.

Pe de altă parte, aspectul sprâncenelor este un detaliu foarte important care îți poate schimba fizionomia în mod pozitiv sau negativ. Dacă nu ești sigură că ceea ce faci tu acasă cu penseta este cea mai bună opțiune, lasă sprâncenele să crească, mergi la cabinetul de cosmetică și lasă-te pe mâna unui specialist care a studiat proporțiile și știe ce formă a sprâncenelor este cea mai potrivită pentru trăsăturile tale.

4. Împrospătează nuanța părului și coafura

Nu opta pentru schimbări dramatice și nu alege nuanțe opuse. Dacă vrei să dai culoare părului tău, scoate în evidență nuanța actuală cu câteva șuvițe blonde. Acordă atenție părului și optează pentru șuvițe care să fie din aceeași gamă de tonuri – fie reci (gri, argintii), fie calde (culoarea mierii sau auriu).

În ceea ce privește coafura, primul truc care funcționează de fiecare dată este să îți schimbi cărarea pe partea opusă – asta va avea un impact vizual imediat. În același timp, poți opta pentru diferite cocuri (joase sau înalte), cozi împletite sau de cal care vor aduce prospețime ținutei tale, orice vei alege să porți în acea zi.

Deși micile schimbările de look ne fac să ne simțim mai bine și ne aduc o înfățișare nouă, nu trebuie să neglijăm deloc starea noastră interioară, care dictează de cele mai multe ori cum ne simțim și arătăm la exterior.

Sursa foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter