8 metode pentru a reîmprospăta aspectul dormitorului în mai puțin de 30 de minute

Publicat pe

Dormitorul este una dintre încăperile în care petreci foarte mult timp. Designul său joacă un rol important în calitatea relaxării, a odihnei efective și a modului în care îți reîncarci bateriile. Însă când vine vorba de aspectul încăperii, este mai dificil să faci schimbări radicale. De obicei, amenajarea dormitorului presupune aranjarea câtorva piese masive de mobilier, precum patul sau dulapul, ceea ce îți reduce considerabil spațiul de care ai mai avea nevoie pentru decorațiuni sau pentru un design ieșit din comun.

Totuși, dacă simți uneori nevoia unei modificări există câteva lucruri prin care poți reîmprospăta aspectul dormitorului tău:

Decorează cu plante verzi sau flori

O vază cu flori pe noptiera de lângă pat sau un ghiveci cu o plantă verde înaltă poate reîmprospăta instantaneu aerul din dormitor. Puțină culoare și un miros plăcut pot face minuni pentru un somn mai odihnitor, dar și pentru starea ta de spirit. În plus, plantele folosite pe post de decorațiuni nu sunt scumpe și nici nu ocupă atât de mult spațiu încât să fie nevoie să regândești amenajarea mobilierului.

Schimbă lenjeria de pat

O lenjerie nouă de pat te poate face să simți ca și când ți-ai fi reamenajat întregul dormitor. Puține lucruri se pot compara cu sentimentul pe care îl ai când te bagi în pat seara, după o baie caldă, în așternuturi noi. Poți alege o lenjerie de pat din bumbac sau din microfibră, care să îți asigure și confortul necesar, pe lângă aspectul proaspăt pe care îl va da încăperii.

Strânge hainele împrăștiate prin cameră

Dezordinea dintr-o încăpere îți dă o stare de neliniște și anxietate. Uneori însă, din lipsă de timp sau energie, se întâmplă să lași hainele sau rufele proaspăt spălate pe un scaun ori pe marginea patului. Să faci puțină ordine în dormitorul tău te va face să te simți mai bine în această încăpere și vei fi mulțumită că totul arată mai curat.

Folosește puterea aromoterapiei

O lumânare parfumată lângă pat sau niște bețișoare parfumate te pot ajuta să adormi mai ușor sau să te relaxezi mai rapid, după o zi grea. Păstrează lângă pat o lumânare cu aromă de lavandă sau vanilie și aprinde-o cu câteva minute înainte să te bagi în pat. Vei observa cum încăperea va căpăta un miros aparte, iar tu vei reuși să te odihnești mai bine.

Fă-ți zilnic patul

Un experiment făcut de Apartment Therapy a arătat că te poți simți mai fericit dacă îți faci patul în fiecare dimineață. Pentru că patul este corpul de mobilier care ocupă cel mai mult spațiu, schimbarea va fi evidentă în întreaga încăpere.

Luminează inteligent încăperea

Nu este nevoie să schimbi cu totul instalația electrică pentru a îmbunătăți lumina din dormitorul tău. O lampă sau o veioză de noapte pot crea un ambient plăcut în camera ta și îți pot fi extrem de utile atunci când vrei să citești înainte să adormi, de exemplu. Alege o lampă sau o veioză cu luminozitate reglabilă și cu un cap mobil, astfel încât să te asiguri că lumina nu te va deranja.

Adaugă niște perne colorate

Pernele decorative sunt ideale pentru a da un aspect nou unei încăperi cum ar fi cea în care dormi. Pe lângă confortul sporit, ele adaugă personalitate camerei și o pată de culoare binevenită, mai ales dacă te-ai plictisit de designul dormitorului tău.

Schimbă draperiile și perdelele

Draperiile și perdelele au un rol important în designul unei încăperi. Cu siguranță ai observat deja cât de goală pare o cameră atunci când dai jos perdelele. De aceea, o schimbare mică precum înlocuirea draperiilor poate avea un efect de zile mari asupra oricărei încăperi, dar mai ales asupra dormitorului.

Aceste schimbări nu numai că nu sunt costisitoare, dar sunt foarte simplu și rapid de pus în practică. O atmosferă mai proaspătă în dormitorul tău te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit și să te simți mai bine de fiecare dată când pășești în această încăpere.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Undrey

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter