Ai început să uiți? Păcălește-ți creierul ca să ai o memorie mai bună

Publicat pe de Catalina Cristescu

Oboseală, tot felul de probleme care te epuizează… Ai început să uiți? Păcălește-ți creierul ca să ai o memorie mai bună!

Dormi la prânz!

Și câtă jale, cât scandal când erai mică iar părinții sau bunicii te obligau să dormi la prânz. Recunoaște, acum, în weekend, te răsfeți cu câte două ore de somn pe la ora 15?

Nu te îngrijora, nu e semn de bătrânețe, corpul tău pur și simplu are nevoie să se refacă. Mai ales dacă în cursul săptămânii dormi puțin și prost.

Din fericire, somnul din timpul zilei îmbunătățește memoria și reduce riscul apariției bolilor cardio vasculare.

Citește și:

Dicționar de vise. Psihologii te învață să îți interpretezi visele corect

Ești singură? 7 greșeli care te împiedică să îți găsești un iubit

Păcălește-ți creierul ca să ai o memorie mai bună

Te chinui să-ți aduci aminte ceva și nu reușești? Încleștează-ți pumnii câteva minute! Asta îmbunătățește activitatea creierului și ajută memoria.

Alt truc se referă la emisferele cerebrale. Dacă mâna ta dominantă este dreapta, folosește stânga (deci mâna nedominantă) pentru diverse lucruri banale.

Respectiv să ții paharul cu apă, să ștergi praful, să te speli pe dinți, să mângâi animalul de companie, să răspunzi la telefon și să ții telefonul etc

În felul acesta obligi mâna nedominantă să activeze mai des emisfera cerebrală nedominantă!

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter