Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant

Publicat pe

Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant. Cu toții știm că la aniversarea a 25 de ani de căsătorie se sărbătorește nunta de argint, iar la 50 de ani, nunta de aur. Dar fiecare an al căsniciei are câte o semnificație, mai puțin știută. Iată care sunt cele mai importante!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant. Încă din Evul mediu, sotul îi punea soției pe cap o coroană de argint, la aniversarea a 25 de ani, și una de aur la împlinirea a 50 de ani de căsnicie. Puțini știu însă că fiecare an de căsnicie are denumirea sa specială, cum ar fi: Nunta de hârtie (1 an), Nunta de bumbac (2 ani), Nunta de piele (3 ani), Nunta de mătase (4 ani), Nunta de lemn (5 ani) s.a.m.d., iar cu fiecare ocazie de fac daruri speciale. Iată care sunt semnificațiile neștiute ale celor mai importante aniversări.

Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant

De obicei, ocaziile în care se sărbătorește cu fast ziua nunții sunt la un an, 5 ani, 10, 25 și 50, dar între nunta de hârtie (1 an) și cea de diamant (75 de ani) sunt nenumărate ocazii de a sărbători. Prima aniversare pentru un cuplu este nunta de hârtie și chiar numele său sugerează fragilitatea căsătoriei. La 2 ani se sărbătorește nunta de bumbac, bumbacul fiind o plantă rezistentă, care se adaptează ușor – și chiar despre asta este vorba, despre acomodarea partenerilor în cuplu.

La 3 ani, urmează nunta de piele – material care oferă adăpost și securitate. La 4 ani este Nunta de mătase – după ce căsnicia a cunoscut și bune, și rele, iar la 5 ani, Nunta de lemn – deoarece lemnul este simbolul puterii, al întelepciunii și al rezistenței în timp, iar atunci se presupune că partenerii au prins rădăcini împreună.

Citește și: Idei de cadouri în funcție de zodie.Alege surprize inedite

Citește și: Cele 4 zodii norocoase pe plan amoros

Citește și: Zodiile veșnic nemulțumite.Ei vor mereu mai mult

Citește și: 4 zodii care critică oamenii prea mult

Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant. Nunta de fier sau zahăr (6 ani) înseamnă că partenerii au deja o căsnicie rezistentă ca fierul și dulce ca zahărul. La 7 ani se sărbătorește Nunta de cupru/ lână, la 8 – Nunta de bronz, la 9 – Nunta de lut, iar la 10 ani – Nunta de tinichea. Se mai sărbătoresc și: Nunta de oțel (11 ani), de pânză (12 ani), de dantelă (13 ani), de fildeș (14 ani) și de cristal (15 ani).

Nunta de argint, de perle și de diamant

Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant. La 20 de ani de la căsătorie este sărbătorită Nunta de porțelan, care simbolizează atașamentul, încrederea și devotamentul, dar și fragilitatea, deoarece dacă sentimentele nu sunt dublate de respect și onestitate, poate apărea fragilitatea. O altă nuntă care este sărbătorită este cea de argint, la 25 de ani de căsnicie, înţelepciunea şi trăinicia fiind semnificaţiile principale atribuite acestui metal. La 30 de ani este serbată Nunta de perle – aceasta vorbind despre prețiozitatea, dar și unicitatea acestei pietre rare ce se șlefuiește în ani, la fel ca și mariajul.

La 35 de ani, se sărbătorește nunta de coral – care impresionează, de asemenea, prin măreție, frumusețe și rezistență. Urmează Nunta de rubin la 40, de safir la 45, de aur la 50, de smarald la 55, de ametist la 60, de iar de platină, cel mai prețios și rar metal din lume, la 70 de ani.

De departe însă, cea mai importantă este Nunta de diamant, pe care puține cupluri ajung să o sărbătorească. Denumirea diamantului provine din grecescul „adamas' – „de neînvins'. Iar la toate acestea, adăugărm rezistența, frumusețea și valoarea acestei pietre prețioase, un simbol al iubirii.

Vezi şi dansul mirilor – tot ce trebuie să știi!

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter