Cât costă un bilet la loto în 2023 

Publicat pe

Sunt puțini oameni care nu au jucat niciodată la loto. Beneficiile sunt mai mult decât evidente: un bilet la loto costă puțin, iar potențialul câștig este o sumă imensă. Indiferent de varianta pe care o joci, ai șanse egale cu ceilalți participanți să câștigi marele premiu pus în jos sau celelalte câștiguri financiare considerabile de la celelalte categorii. Jucatul la loto nu este o știință, iar cei mai mulți care au câștigat premii imense au folosit numere aleatorii și au reușit să câștige cu un singur bilet. 

Cât costă un bilet la loto în 2023 

Prețul unei variante simple la loto 6/49 est de 7 lei, la care se adaugă costul de procesare a biletului de 50 de bani.  La noroc, prețul unei variante simple este de 3 lei, în timp ce la Joker, costă 6 lei o variantă simplă.

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Portugalia!

La noroc plus costă 2 lei, la loto 5/40 costă 4 lei, iar la super noroc costă 1 leu. 

Prețurilor li se adaugă costul aferent de 50 de bani pentru procesarea biletului. 

Cum se joacă la loto

Pentru a juca la loto trebuie să ajungi într-o agenție loto. Cuponul de joc este acel bilet cu numere pe care va trebui să îl completezi cu numerele jucate. 

Există trei câmpuri. Primele două  sunt pentru marcarea numerelor jucate pentru extragerea Loto 6/49 și scheme reduse 6/49 ori variante combinate compuse. Câmpul 3 este pentru jocul Noroc. 

Pentru a juca la loto trebuie să alegi un set de numere distincte. Adică 6 din 49. Pentru a câștiga premiul cel mare, toate numerele alese trebuie să se potrivească cu numerele extrase.

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie – destinații turistice la începutul anului 

Alegerea jocului potrivit din miile de loterii din întreaga lume poate fi copleșitoare dacă nu știi de unde să începi, dar odată ce ai învățat câteva noțiuni de bază, vei avea încrederea necesară pentru a alege jocul potrivit pentru tine.

Ce este o loterie și cum funcționează?

O loterie este un joc al norocului: un joc care extrage numere la întâmplare pentru a câștiga un premiu. 

Deși s-ar putea să nu pară așa, loteriile sunt o formă de jocuri de noroc, chiar dacă există puține dovezi care să facă legătura între loterii și problemele legate de jocurile de noroc, care cel mai probabil își au originea în poveștile în care câștigătorii loteriei au dat faliment la scurt timp după ce și-au câștigat averea. 

Pe de altă parte, aceasta este singura formă de jocuri de noroc comerciale pe care majoritatea adulților declară că au jucat-o.

Care sunt regulile de joc la loterie? 

Participanții trebuie să își aleagă singuri numerele dintr-un set mare de posibilități, fiind recomandat să verifice biletele înainte de a părăsi agenția.

Top 5 cele mai instagramabile plaje din Europa

Reține că un bilet poate deveni nul dacă este furat, ilizibil sau deteriorat. Loteria nu este responsabilă pentru bilet, ci posesorul biletului.

Extragerile numerelor câștigătoare au loc la intervale regulate, în general de câteva ori pe săptămână. Pentru a câștiga premiul cel mare, toate numerele extrase trebuie să corespundă. 

Pe lângă premiul principal, există și premii mai mici, în care, de obicei, trebuie să se potrivească cel puțin trei numere.

Premiul cel mare. Acesta este premiul principal al loteriei. Pentru a-l câștiga, trebuie să potrivești toate numerele extrase. Există de obicei și premii mai mici în plus față de jackpot.

Citește și: Top 5 destinații de vacanță mai puțin cunoscute din Grecia

Joker: Acesta este un joc suplimentar care nu poate fi jucat separat. Un număr generat la întâmplare este atribuit biletului, cel puțin ultimele două cifre trebuind să se potrivească pentru a câștiga. Cu cât se potrivesc mai multe, cu atât premiul este mai mare.

Care sunt tipurile de loterii și care sunt diferențele?

Deși cele mai multe jocuri de loterie sunt foarte asemănătoare, principalele diferențe constau în cotele, premiile și frecvența cu care le poți juca. 

Loto este cel mai popular joc din lume, cu cele mai mari jackpoturi, care necesită alegerea unor numere distincte dintr-un set. De exemplu, 6 numere din 49. 

Citește și: Ce stil de viață a adoptat Maria Ciobanu în SUA. Gheorghe Turda:„Se trezea foarte de dimineață și…

Pentru a crește jackpotul, ceea ce scade și șansele de câștig, multe loterii au un număr bonus în plus față de extragerea principală, care este de obicei 1 sau 2 numere dintr-un set mai mic. Extragerile au loc o dată sau de două ori pe săptămână. 

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter