Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde. Aparatul riscă să explodeze 

Publicat pe

Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde. Aparatul este unul dintre cele mai folosite în gospodărie, iar asta pentru că încălzește mâncarea rapid, simplu și eficient. Cu toate acestea, cuptorul cu microunde nu este făcut pentru orice. Iată tot ce trebuie să știi! 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde. Ești obișnuit/ă să-ți încălzești mâncarea în cuptorul cu microunde? Dacă până acum nu ai avut incidente casnice, oricând se poate întâmpla o tragedie dacă nu-l folosești corespunzător. 

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Citește și: Fructul banal care poate afecta ficatul.Mihaela Bilic avertizează

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Citește și: Cum scapi de insomnie.Top cele mai bune alimente care te ajută să dormi mai bine 

Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde

Știai că există anumite alimente sau recipiente care nu au ce căuta acolo? Poate să pară totul simplu sau fără probleme, ceea ce și este, însă doar în anumite condiții. Iată ce nu trebuie să pui niciodată în cuptorul cu microunde! 

Struguri sau alte fructe proaspete   

Nici cruzi și nici uscați, sub formă de stafide, nu sunt indicați să-i pui în cuptorul cu microunde. De altfel, nu încerca să încălzești alte fructe proaspete, cum ar fi merele sau perele. 

Ouăle

Ouăle pot exploda, la propriu, atunci când le încălzești în cuptorul cu microunde. Mare atenție!

Ardeii iuți 

Ardeii iuți pot lua foc dacă sunt uscați sau proaspeți. În plus, aerul foarte picant pe care îl emană îți vor irita ochii sau căile nazale. 

Sosurile 

Riști ca sosurile, în special cele roșii, să explodeze și, astfel, să murdărească cuptorul cu microunde. 

Alte alimente ce trebuie evitate sunt legumele verzi, cum ar fi spanacul, salata verde, varza etc. 

Ce recipiente nu ai voie să pui în cuptorul cu microunde

Nu orice vas sau material trebuie introdus în cuptorul cu microunde. Aparatul riscă să ia foc ori să se strice de tot. Cu alte cuvinte, ține departe cutiile sau ambalajele din carton, hârtie, metal, plastic, aluminiu, cana termos, vase pictate manual. Nu doar că-ți vor strica, la propriu, aparatul, dar te și pot îmbolnăvi datorită unor substanțe chimice care se emană sau care vor contamina alimentele tale preferate. Nu uita că nu ai voie să pornești cuptorul cu microunde, fără să introduci mâncarea în el. 

Sursă foto: Pexels

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter