Ce conține pateul vegetal care se mănâncă în Postul Paștelui. Dragoș Pătraru: "Producătorii de otravă din carne și-au făcut și divizii de otravă vegetală"

Ce conține, de fapt, pateul vegetal, care se mănâncă în Postul Paștelui. Dragoș Pătraru a vorbit, pe canalul său de YouTube despre ingredientele pateului vegetal și își sfătuiește urmăritorii să nu consume niciodată acest tip de aliment atât de popular printre vegetarieni sau printre cei care țin post.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dragoș Pătraru are o emisiune în care abordează diferite subiecte controversate privind alimentele din magazine. La rândul lui, acesta a trecut prin schimbări importante în ceea ce privește stilul de viață și a slăbit în jur de 30 de kilograme.

Ce spune Dragoș Pătraru despre pateul vegetal, consumat în post

În cadrul emisiunii sale, Dragoș Pătraru a analizat șase tipuri de pateruri vegetale regăsite pe rafturile din România. Dragoș Pătraru a prezentat lista de ingrediente ale unui tip de pateu vegetal, unul dintre cele mai populare produse de acest tip.

Pe etichetă apar mai multe ingrediente precum apă, ulei de floarea-soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din grâu și porumb, sare iodată, ciuperci (5%) și numeroși aditivi alimentari precum  stabilizatori (polifosfați), emulsifianți (stearoil 2-lactilat de sodiu), esteri citrici ai mono și digliceridelor cu acizi grași, sirop de glucoză, potențiatori de aromă (glutamat monosodic) și agenți de îngroșare precum guma xantan.

„Cum ar fi să se numească acest produs „Pateu vegetal cu stearil 2 lactil de sodiu, esteri, citrice ai mono și digliceridelor cu acizi grași și gumă xantan?'', a comentat jurnalistul.

Mai mult unele produse conțin chiar și peste 24 de ingrediente, inclusiv aditivi alimentari, conservanți și coloranți. „Dacă vreți sfatul meu, n-ar trebui să consumați niciodată, sub nicio formă, aceste mizerii din magazine numite pate vegetal. Atenție! Este o întreagă industrie și aici. Adică producătorii de otravă din carne și-au făcut și divizii de otravă vegetală', a mai spus cunoscutul jurnalist.

Dragoș Pătraru a subliniat faptul că multe dintre aceste produse sunt promovate drept alternative sănătoase, dar realitatea arată că au liste lungi de ingrediente artificiale, toxice pentru organismul uman.

Citește și: Ce este și cum se manifestă intoxicația cu apă: 'Nu este de glumit. Poate fi fatală…'. Primele simptome și ce trebuie să faci dacă o persoană se hiperhidratează

Citește și: Ce alimente este bine să mănânci în lunile decembrie și ianuarie. Au beneficii uriașe pentru sănătate!

Citeste si: Ce este Matcha, băutura verde care poate fi o alternativă mai sănătoasă pentru cafea. Ce efecte secundare ar putea avea

Nici ketchup-ul din supermarket nu este sănătos!

Jurnalistul a analizat etichetele a 10 tipuri de ketchup, ajungând la concluzia că multe dintre ele conțin zahăr în cantități mari.

„La 100 de grame de ketchup, avem până la 20 de grame de zahăr, sub diverse forme. Asta înseamnă enorm. Dacă un copil în ziua respectivă mănâncă porția asta de ketchup, care este de 5 ori mai mare decât doza recomandată de unul dintre producători, atunci el ar trebui să nu mai mănânce niciun fel de zahăr în ziua respectivă. Ei bine, asta nu se întâmplă pentru că un copil ia azi din toate alimentele procesate foarte mult zahăr.', a adăugat jurnalistul.

Dragoş Pătraru a prezentat și rezultatele unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC). Reprezentanții organizației au 17 tipuri de ketchup din marile structuri comerciale, le-au analizat și au prezentat concluziile, din dorința de a atrage atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs.

„Cantitatea de zahăr per unitatea de vânzare variază între 12 linguriţe şi 26 de linguriţe. La 71% dintre produsele analizate s-a folosit zahăr. La 65% dintre produsele analizate s-au folosit conservanţi, iar la 53% dintre acestea s-au folosit câte 2 conservanţi. La 35% dintre produsele analizate s-a folosit aroma de tomate. La 24% dintre produsele analizate s-au folosit îndulcitori artificiali, respectiv sucraloza la 12% dintre produsele analizate şi acesulfam de potasiu la 12% dintre produsele analizate.', se arată în studiul realizat de APC.

„Chiar dacă unele variante nu cred că au văzut vreodată roșie, trebuie să plecăm de la roșii, de la tomate. Există trei denumiri științifice acceptate. Lico persicum esculentum, solanum lico persicum și lico persicum licopersicum', spune Pătraru.

La ce alimente a renunțat Dragoș Pătraru

Dragoș Pătraru susține că zahărul este printre cele mai nocive alimente, însă la fel de dăunătoare pentru sănătate sunt și orezul alb, zahărul alb, preparatele ultraprocesate.

Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu. Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mănâncă portocala întreagă.

Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului și odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră, mănânci două tone de zahăr. Laptele dulce este la fel, cea mai mare nenorocire. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme.

Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că nu pot să mă simt atât de bine. Mie-mi plăcea carnea foarte mult, dar eu sunt mult mai bine acum, inclusiv cu analizele', a mai precizat Dragoș Pătraru.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton