Ce lucruri să nu uiți acasă chiar dacă ești pe grabă

Publicat pe

Dacă se întâmplă să amâni alarma telefonului de câteva ori până să decizi că este, în sfârșit, momentul să te ridici din pat, știi ce înseamnă să fii pe grabă și să uiți acasă lucruri. Cheile de la locuință, telefonul și portofelul sunt lucrurile fără de care este aproape imposibil să ieși din casă. Mai sunt însă câteva care îți sunt de folos zi de zi și a căror absență îți poate complica ziua. Pe acestea este bine să le pui din seara precedentă în geantă sau într-un loc în care să fie vizibile dimineața, atunci când nu ai timp să le cauți. 

Ceasul de mână

Într-adevăr, telefonul mobil are acum și rolul de indicator al timpului, cu atât mai mult cu cât dispozitivul se află mai mereu în mâinile noastre. Câteodată însă, în timp ce te afli în drum spre serviciu, acesta se află în buzunar sau în geantă. Sau poate că ai uitat să îl pui la încărcat cu o seară înainte și rămâi fără baterie pe drum și, implicit, fără un reper în ceea ce privește ora. De aceea, este bine să ai mereu un ceas la mână, care să te ajute să nu întârzii la întâlnirile importante sau la evenimente. În plus, acesta nu este doar un accesoriu practic, ci și unul care îți personalizează ținuta. Gama de ceasuri pe care o ai la dispoziție este una foarte variată, astfel că, indiferent de preferințele pe care le ai în materie de culoare sau model, vei găsi cu siguranță unul potrivit pentru tine. 

Încărcătorul pentru telefonul mobil  

Este greu să te descurci fără telefon mobil în această perioadă, deoarece este util în aproape orice activitate. Nu vorbim aici doar despre comunicarea prin apeluri, mesaje text sau rețele sociale, ci și de orientarea în spațiu – unde telefonul te ajută cu hărți în funcție de deplasarea ta în timp real – de calcule matematice, de tranzacții bancare, de vizualizarea de documente și fotografii oriunde și oricând și de multe altele.

Totuși, fără baterie, telefonul mobil devine un obiect inutil, și cu siguranță nu îți dorești să ți se întâmple asta într-un moment în care chiar ai nevoie de el, cum ar fi atunci când te afli într-o călătorie. Evită situațiile neplăcute care te-ar face să te simți total deconectată de ceilalți și fii pregătită mereu cu încărcătorul în geantă sau cu o baterie externă, dacă știi că nu vei avea acces la o priză. Fără să ai un mijloc de comunicare cu cei care nu se află în apropierea ta sau în absența telefonului ca sursă de informare, sunt șanse mari ca ziua ta să fie cu mult sub așteptări. 

O agendă și un pix

Chiar și după apariția dispozitivelor moderne (smartphone, laptop, tabletă) pixul și foaia rămân pentru multe persoane de nelipsit din geantă și nu doar ca variantă de rezervă în cazul în care nu pot utiliza gadgeturile. Unii pur și simplu nu pot renunța la senzația plăcută simțită în urma scrisului de mână, alții consideră că această metodă de a nota informații este mai practică deoarece nu depinde de curent electric. Să ai mereu o agendă în geantă te poate salva de multe situații, inclusiv de cele în care dispozitivul tău rămâne fără baterie și devine, practic, inutilizabil.

În plus, este foarte simplu și rapid să îți notezi ceea ce ai nevoie și nu există riscul să ștergi din greșeală informații importante, așa cum se poate întâmpla în cazul dispozitivelor electronice. Pixul este util în multe situații, chiar și dacă nu ai lucruri importante de notat, cum ar fi cele în care trebuie să semnezi documente sau să completezi o cerere.

Vei vedea (mai ales dacă de obicei ai aceste lucruri cu tine) că lipsa unuia dintre ele îți va crea o stare temporară de disconfort. Astfel, nu doar portofelul și cheile sunt de nelipsit din geanta ta, ci și alte obiecte care pot contribui semnificativ la o zi lipsită de griji.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter