Ce poți face pentru a petrece timp alături de cei dragi în vreme de pandemie

Publicat pe

Criza sanitară ne-a obligat să ne schimbăm obiceiurile și să punem mai mult preț pe măsurile de protecție. Totuși, poate deveni dificil să stăm departe de cei dragi, iar mulți dintre aceștia vor insista să-și vadă nepoții, copiii sau frații. De asemnea, cel mai probabil ești obligată să refuzi insistențele membrilor familiei care nu cred în existența virusului sau refuză să se protejeze temeinic. Ce poți face în astfel de momente și cum te poți bucura de timpul petrecut în familie? Iată câteva idei:

Relaxează-te la piscină sau la ștrand

Dacă anul acesta ai decis că este mai bine să rămâi acasă în concediu și să eviți aglomerația de la mare sau din străinătate, optează pentru ieșirile la piscină sau la ștrand. Specialiștii afirmă că nu există dovezi că noul coronavirus poate fi răspândit în apă, iar cantitatea de clor din piscine nu permite virusului să supraviețuiască. 

Nu uita că în spațiile închise și în zonele aglomerate trebuie să porți masca de protecție și să ai mare grijă la igiena mâinilor. De asemenea, majoritatea zonelor de duș vor fi închise, iar dacă nu sunt impuse astfel de măsuri, evită totuși folosirea acestora.

Nu în ultimul rând, acordă atenție specială pielii în sezonul cald și evită expunerea îndelungată la soare. Trebuie să-ți protejezi întreaga familie de arsuri solare. Folosește creme cu protecție UV și ține cont de sensibilitatea pe care o are fiecare tip de piele în fața razelor solare. Când mergi la piscină, asigură-te că te poți feri de soare sub umbrelă sau sub copaci.

Oricât de mult iubești bronzul, acesta reprezintă o reacție a pielii care influențează îmbătrânirea prematură, dar și apariția cancerului de piele. Așadar, bălăceala la ștrand este o idee bună pe timp de pandemie, însă doar dacă respecți regulile care îți protejează sănătatea.

Organizează întâlniri în aer liber

Dacă ai un copil mic, bunicii vor fi nerăbdători să îl vadă și vor pune presiune pe familia ta, chiar dacă îți dorești să petreci mai mult timp acasă și să practici distanțarea socială. Explică-le că singura metodă sigură prin care vă puteți vedea este dacă organizați o ieșire în aer liber, cu asigurarea unei distanțe fizice recomandate de autoritățile competente. În acest fel poți să te întâlnești și să discuți cu cei din familie care îți duc dorul și cu care vrei să împărtășești o vorbă bună. Ce precauții trebuie să-ți iei în aceste situații:

  • Poartă masca de protecție dacă folosești mijloacele de transport în comun.
  • Păstrează o distanță de minimum 2 metri față de persoanele cu care te întâlnești în parc sau la iarbă verde.
  • Igienizează-ți mâinile cu ajutorul produselor pe bază de alcool într-un procent de cel puțin 60%.
  • Nu te întâlni cu cei dragi dacă prezinți simptome de răceală sau de infecție cu noul coronavirus.

Ieșirile în parc alături de prieteni și familie, în special dacă nu locuiești în aceeași casă cu aceștia, trebuie organizate cu responsabilitate și cu grijă față de cei mai în vârstă, dar și față de copii. Insistă chiar și în fața rudelor sceptice și păstrează-ți fermă poziția, deoarece este în joc sănătatea și viața tuturor.

Stabilește limite clare

Trebuie să-ți pui întrebările relevante înainte de a decide dacă merită să te expui unei posibile infectări atunci când vrei să participi la întâlniri sau evenimente. Sezonul acesta estival este marcat de compromisuri și trebuie să faci cele mai potrivite alegeri pentru tine și familia ta.

Stabilește limite clare când te întâlnești cu prietenii și discută sincer despre dorința de a te proteja. Înainte de a ieși să socializezi, indiferent de locație sau eveniment asigură-te că cei prezenți respectă regulile, că există măsuri de distanțare fizică și că toți își asumă cu seriozitate toate îndatoririle față de ei și față de cei din jur.

Dacă nu ești sigură de aceste aspecte, rămâi acasă și așteaptă noi oportunități pentru a socializa cu prietenii sau organizează chiar tu ieșiri în cadrul cărora îți poți face propriile reguli.

Poate fi complicat să faci tot ce-ți dorești în această perioadă, dar acest lucru este posibil atunci când îți iei toate măsurile de protecție și când îți păstrezi ferm poziția față de ceea ce este important – sănătatea și starea de bine.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Farmacialapretmic.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter