Cele mai eficiente măsuri pe care le poți lua ca să combați canicula pe timpul verii

Publicat pe

Cât timp cât ești plecată în concediu într-un loc exotic în care te poți deconecta complet de rutina zilnică, temperaturile ridicate de vară, care pot ajunge până la pragul de caniculă, pot fi considerate plăcute. În orice alt context însă, acesta nu sunt tocmai prietenoase. Atmosfera sufocantă îți poate tăia complet sporul la locul de muncă, expunerea la soare poate produce multe probleme de sănătate dacă nu știi cum să te protejezi, iar starea generală de spirit poate fi complet dată peste cap din cauza aerului extrem de încins. Pe timp de vară este foarte important să știi cum să te protejezi de soare, dar și de efectele acestuia. Ce mănânci, ce alegi să bei, cum te îmbraci și când ieși din casă sunt lucruri la care trebuie să fii atentă în permanență, indiferent de vârstă, pentru a evita orice risc.

Cele mai eficiente măsuri pe care le poți lua ca să combați canicula de peste vară

Evită hainele mulate

Atâta timp cât nu este iarnă sau nu încerci o vestimentație specială, hainele mulate ar trebui lăsate pentru perioadele mai reci din an. Sunt extrem de eficiente atunci când încerci să te încălzești, așa că ia-ți gândul de la ele în sezonul în care nu știi cum să scapi mai repede de căldură. Pe timpul verii obișnuiește-te să porți haine mai largi și mai subțiri, care nu se lipesc de piele. Acestea îți vor ajuta pielea să respire mai bine și vor permite o circulație eficientă a aerului.

Ai grijă la ce consumi

În general, alcoolul nu este tocmai recomandat pe timpul verii, însă există și unele excepții care te vor ajuta să te răcorești la terasă, în vacanță sau la tine acasă. Vara poți încerca unele cocktailuri reci, însă acestea nu reprezintă soluția ideală dacă încerci să limitezi și caloriile consumate. Proprietatile vinului alb fac ca acesta să reprezinte o alegere perfectă de vară, mai ales dacă sticla a fost răcită pentru 30 de minute înainte de a fi deschisă. Vinul alb conține o cantitate redusă de calorii, ceea ce îl face ideal, cât timp este consumat în cantități moderate. În plus, acesta poate fi foarte ușor potrivit cu mâncarea mai slabă, de vară, precum o salată de somon/pui sau pește cu legume. Ce trebuie să mai ții minte pe timp de vară este să te hidratezi constant, consumând zilnic cel puțin 2 litri de apă. Și, nu în ultimul rând, pe timpul verii ar trebui să eviți oricum consumul de mâncare foarte caldă precum supele calde, clasica mâncare gătită sau preparatele foarte grase.

Protejează-te în fiecare moment

Razele ultraviolete sunt un alt inamic căruia trebuie să îi acorzi o atenție mai mare pe timpul verii. Crema de protecție solară trebuie să fie nelipsită din geanta ta și trebuie aplicată constant pe mâini, față, umeri și picioare, la câte o oră dacă ești mereu pe afară. De asemenea, evită cu desăvârșire să ieși din casă fără să-ți protejezi capul. Poartă mereu o pălărie sau folosește o umbrelă de soare și astfel nu vei risca să faci insolație. Un alt detaliu important este reprezentat de ochelarii de soare. Asigură-te că ai o pereche cu protecție 99% împotriva razelor UV și folosește-i cât mai des. Îți vor proteja atât ochii, cât și fața prin raza de acoperire a lentilelor.

Sursă foto: Pexels

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter