Cercetătorii ne surprind din nou: fanteziile sexuale sunt foarte asemănătoare cu meditația

Publicat pe de Catalina Cristescu

Fanteziile sexuale nu sunt ceva neobișnuit, deși unii oameni simt legat de ele vinovăție ori scepticism. Cercetătorii normalizează puțin situația afirmând că fanteziile sexuale sunt similare cu o formă de… meditație!

Meditația este veche din cele mai vechi timpuri, iar în trendul actual unde stresul e la putere, meditația a revenit în forță, fiind foarte la modă.

Pe de altă parte avem fanteziile sexuale, pe care unii și le asumă detașat, iar alții nu le privesc deloc cu ochi buni.

Citește și:

De ce vor bărbații să facă sex anal cu partenerele lor. Nu e vorba doar despre o practică sexuală

Fete foarte tinere sau MILF? Ce femei preferă bărbații

Fanteziile sexuale sunt o formă de meditație

Dar ce au aceste două practici în comun? Se pare că destul de mult, mai concret fanteziile sexuale fiind o formă de meditație. Cel puțin asta afirmă specialiștii mai liberali în gândire.

Atât fanteziile sexuale cât și meditația sunt o ancorare în aici și acum, o detașare de la problemele zilnice, de la cotidian.

Amândouă presupun concentrarea minții, gânduri care distrag și pe care le acceptăm fără să ne judecăm, să ne punem etichete, și pe care le lăsăm să treacă revenind la lucrul asupra căruia suntem focusați.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter