Cinci cauze care duc la retenția de apă în organism. Soluții naturiste pentru a scăpa de această problemă. Te confrunți și tu cu retenția de apă? Ți se umflă picioarele, în special, de la această afecțiune, însă nu ai idee unde greșești și ce nu faci bine? Noi îți dezvăluim cele mai comune cinci obiceiuri care duc la retenția de apă din organism. Încetează să le mai faci și o să vezi cum totul se schimbă. De asemenea, ți-am pregătit și o serie de sfaturi pentru a trata această problemă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Retenția de apă este o problemă des întâlnită în ziua de azi, dar cu toate astea prezintă un disconfort foarte mare. Mai concret, această afecțiune poate provoca umflarea mâinilor și a picioarelor, iar de cele mai multe ori, cele care se confruntă cu ea sunt femeile, mai ales înainte de menstruație sau în timpul sarcinii.
Citește și: Ce sunt casele container – ce trebuie să știi despre ele
Totodată, retenția de apă afectează foarte mult și persoanele care nu fac foarte multă mișcare, cum sunt cele care lucrează, de exemplu, la birou sau de acasă. Mai mult decât atât, există și medicamente care, dacă sunt consumate pe termen lung, duc la retenția de apă în organism.
Citește și: Cutremur de 6,6 grade în Columbia, după ce Irina Fodor a ajuns la America Express: „Nu a fost prea drăguț…”
Cinci cauze care duc la retenția de apă în organism
Ei bine, acum, după ce am vorbit despre persoanele care se confruntă cel mai des cu retenția de apă, este momentul potrivit să vedem care sunt cauzele ce duc la această afecțiune. Prin urmare, mai jos am pregătit o listă cu cinci dintre cele mai comune obiceiuri care formează retenția de apă în organism, și totodată umflarea mâinilor și a picioarelor.
- Deficit de magneziu – după cum bine știm cu toții, magneziul e un mineral care ajută la aproape toate funcţiile în organism, astfel încât lipsa lui poate împiedica funcţionarea corespunzătoare, ducând astfel la retenţia de apă.
- Deficit de vitamina B6 – vitamina B6 controlează multe aspecte ale echilibrului apei în organsim, astfel că lipsa ei duce imediat la retenția de apă. Carnea de vită, de pui, dar și bananele sunt bogate în vitamina B6 și ai putea să le introduci în alimentația ta.
- Deficit de postasiu – potasiul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a celulelor, organelor şi ţesuturilor, iar prezența lui în organism după la reducerea nivelului de sodiu, reducând astfel retenţia de apă. Pentru a beneficia de el, consumă pepene galben sau roșu.
- Deshidratarea – deshidratarea nu duce la nimic bun, ci contribuie foarte mult la retenția de apă în organism, asta deoarece din lipsa unei cantități necesare de apă corpul intrp în modul de supravieţuire.
- Consumul excesiv de sodiu și alimente procesate – așa cum știm cu toții, alimentele procesate sunt bogate în sodiu și zahăr, iar pe lângă acestea pot conţine aditivi alimentari artificiali care acţionează ca toxine și duc la retenția de apă în organism.
Soluții naturiste pentru a scăpa de această problemă
Dacă îți dorești să nu te mai confrunți cu retenția de apă în organism, trebuie să ai grijă la cauzele de mai sus și să încerci pe cât posibil să le eviți, iar mai apoi să încerci soluțiile naturiste, înainte de a ajunge la medici. Prin urmare, cele mai cunoscute soluții în rezolvarea acestei afecțiuni sunt cele enumerate mai jos:
- Consumul sporit de lichide sănătoase – precum apă, ceaiuri, sucuri naturale
- Reducerea considerabilă a cantității de sare
- Pungi cu gheață pe zonele inflamate
- Consumul zilnic de castraveți
- Exercițiile fizice
Sursă foto: Freepics