Cinci lecţii de stil pe care le putem învăţa de la franţuzoaice

Publicat pe

Dacă a devenit un clişeu să vorbim despre eleganţă şi rafinament în strânsă legătură cu Franţa, este pentru că aceste noţiuni fac parte din cultura şi stilul de viaţă al franţuzoaicelor. O viaţă simplă, dar elegantă, pare să fie idealul celor mai multe franţuzoaice, care tind să ţină mai mult cont de calitate, decât de cantitate, să privilegieze o simplitate de bun gust, în defavoarea unei opulenţe vulgare, şi care se acceptă aşa cum sunt, fără să înceteze să îşi dezvolte personalitatea. Fie că eşti francofilă, fie că vrei să preiei în propriul tău stil de viaţă câteva elemente, iată cinci lecţii pe care le poţi învăţa de la franţuzoaice. 

  • Farmacia e sacră

Mai puţin interesate de ultimul trend în materie de machiaj, franţuzoaicele sunt mai curând interesate de ultima descoperire a unui laborator de dermatocosmetice. Naturaleţea este un atu din punctul lor de vedere şi sunt preocupate de o îngrijire corectă a tenului, folosind produse de cea mai bună calitate, perfect adaptate necesităţilor personale. Foarte multe femei din Franţa îşi cumpără produsele de înfrumusețare mai mult din farmacii decât din altă parte şi au o relaţie apropiată cu dermatologul şi cosmeticiana. Mai degrabă decât să-şi ascundă imperfecţiunile folosind numeroase produse de machiaj, ele preferă să investească în produse de îngrijire care să trateze aceste imperfecţiuni şi să le asigure un ten sănătos şi strălucitor şi o piele hidratată, care radiază. 

  • Farmecul discret 

Aşa cum spuneam, femeile din Franţa nu se dau în vânt după un machiaj complex. În opinia lor, machiajul trebuie să sublinieze farmecul natural, în mod discret, sau să accentueze acele trăsături care te fac să fii specială. Machiajul de zi cu zi presupune o atenţie deosebită în ceea ce priveşte îngrijirea tenului şi doar câteva produse de machiaj: un fond de ten natural, mascara, blush şi un balsam de buze sau un ruj. Dacă te-ai decis ca în această primăvară să adopţi un look fresh şi natural, aceasta ar putea fi şi rutina ta zilnică de machiaj. Ce produs nu lipseşte din trusa personală a oricărei franţuzoaice? Crema de protecţie solară. Ele sunt foarte conştiente că soarele reprezintă un factor de agresiune asupra pielii şi se protejează constant de efectele nocive ale razelor UVA şi UVB. Dacă alegi o cremă de protecţie solară care are şi pigmenţi de colorare şi acoperite, atunci vei beneficia de un produs 2 în 1, care te va scuti de utilizarea unui fond de ten. 

  • Coafuri simple

În ceea ce priveşte coafurile femeilor din Franţa, ele se înscriu în aceeaşi paradigmă a simplităţii. Sexy pentru ele este un păr proaspăt spălat, care străluceşte de sănătate. Nu o să vezi nicio franțuzoaică respectabilă cu părul plin de fixativ sau bucle alambicate. Din nou, îngrijirea podoabei capilare este mai importantă decât orice coafură. Asta înseamnă vizite frecvente la salon, pentru eliminarea vârfurilor uscate, pentru reîmprospătarea culorii sau pentru tratamente de hidratare. Dacă vrei un stil french, investeşte într-un şampon şi un balsam de calitate, care să corespundă nevoilor părului tău, şi aplică din când în când o mască. Privilegiază naturaleţea şi dă o pauză plăcii de întins părul. 

  • Unghii bine îngrijite

Unghiile foarte lungi din gel, cu ojă cu slipici, ştrasuri sau desene complicate nu sunt deloc la modă în Franţa, ci sunt considerate mai curând vulgare. Serviciile de manichiură sunt destul de scumpe în Hexagon, nu doar în oraşe mari precum Parisul, ci şi în oraşe mai mici, aşa că multe franţuzoaice învaţă încă din adolescenţă să-şi îngrijiească unghiile, de aici şi preferinţa pentru manichiuri foarte simple. În mod paradoxal, celebra manichiură french, nu este deloc franţuzească şi nu o să întâlneşti în Franţa prea multe femei abordând acest stil. Dacă vrei o manichiură tipică, optează pentru curăţarea şi îngrijirea cuticulelor şi un lac de unghii transparent sau în nuanţe nude. Dacă vrei totuşi să aplici o culoare pe unghii, optează pentru clasicul roşu. 

  • Atitudinea contează

Dacă vrei să abordezi un stil franţuzesc, trebuie să ştii că atitudinea şi stilul de viaţă contează mai mult decât orice machiaj sau truc vestimentar. Să te simţi confortabil în propria piele, să ai grijă de tine, nu doar pentru a arăta bine, ci şi pentru a rămâne sănătoasă, să nu-ţi refuzi nicio plăcere, dar să faci şi alegeri înţelepte este cel mai important. Acesta este adevăratul echilibru: un pahar de vin roşu la cină, dar şi opt pahare de apă, un croissant dimineaţa, dar şi o plimbare pe jos după prânz.

Stilul de viaţă şi adevăratul secret al nonşalanţei feminine de tip french constă în a-ţi asuma faptul că nu eşti perfectă, poate nu vei fi niciodată, dar că poţi fi fermecătoare şi dezarmant de seducătoare având grijă de tine, investind în dezvoltarea personalităţii tale şi alegând întotdeauna echilibrul şi calitatea.  

Sursă foto: Shutterstock. com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu farmacialapretmic.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter