Cine plătește la prima întâlnire?

Publicat pe

Cine plătește la prima întâlnire? Este întrebarea care stârnește răspunsuri aprinse: când un bărbat și o femeie sunt la prima întâlnire, cine plătește nota de plată? 

Un studiu de date a pus întrebarea la 300.000 de persoane singure. Totuși, bărbații și femeile nu par să se pună de acord.

Cine plătește la prima întâlnire?

Întrebarea despre cine ar trebui să plătească la prima întâlnire a fost mult timp un subiect de dezbatere. Unii experți în etichetă vor spune că, atunci când un bărbat și o femeie se întâlnesc pentru prima întâlnire, bărbatul ar trebui să plătească întotdeauna. 

Alții spun că suntem în 2021, iar femeile sunt perfect capabile să plătească nota de plată. Iar pentru unii, singura opțiune este să împartă cheltuiala.

Bărbații ar trebui să plătească la o primă întâlnire – conform bărbaților. Un element de etichetă pentru întâlniri în mod obișnuit este că femeile vor ca bărbații să plătească la prima întâlnire. Cu toate acestea, o dezvăluire surprinzătoare a studiului este că, de fapt, bărbații sunt cei care sunt mai predispuși să creadă că bărbații ar trebui să plătească.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Aproape două treimi dintre bărbați (63%) cred că bărbatul ar trebui să se ocupe de nota de plată la o primă întâlnire. Femeile nu sunt de acord. Mai puțin de jumătate dintre femeile din studiu (46%) cred că plata notei este responsabilitatea bărbatului.

De asemenea, bărbații și femeile nu sunt de acord dacă femeile ar trebui să achite în schimb nota de plată. Doar 2% dintre bărbați vor ca femeile să plătească atunci când sunt la prima întâlnire. Cu toate acestea, femeile însele sunt mai predispuse să vrea să plătească nota de plată, 5% dintre ele spunând că ele sunt cele care ar trebui să plătească pentru o întâlnire.

Împărțirea notei de plată

Așadar, având în vedere că bărbații și femeile nu se pot pune de acord cu privire la cine ar trebui să plătească la o întâlnire, este soluția să apelezi la calculator și să împarți nota de plată? 

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

În mod surprinzător, aceasta alegere nu a fost prea populară (mai ales pentru bărbați). Bărbații preferă să împartă nota în loc ca femeia să plătească – dar chiar și așa, doar 7% dintre bărbații respondenți la studiu cred că împărțirea notei de plată este o idee bună.

Femeile sunt mult mai favorabile unei astfel de metode decât bărbații. 18% dintre femei cred că împărțirea costurilor unei întâlniri este o abordare corectă.

Un psiholog specializat în relații crede că această disparitate s-ar putea datora faptului că „în mod tradițional, era considerat rolul bărbatului să plătească pentru o întâlnire. Cu toate acestea, în lumea de astăzi, normele de gen au evoluat, iar egalitatea a devenit standardul la care trebuie să aspirăm în sfera profesională, socială, politică și, de asemenea, în cea a întâlnirilor”.

„Deși are loc această schimbare, bărbații se pot simți în continuare obligați din punct de vedere social sau pot dori să îndeplinească rolul de gentleman tradițional plătind ei înșiși nota de plată. Pe de altă parte, astăzi, multe femei preferă mai degrabă să împartă nota de plată. Aceste așteptări și norme se pot schimba de la o persoană la alta, ceea ce face ca acesta să fie un subiect pe care un cuplu ar trebui să îl negocieze atunci când apare.”

De fapt, răspunsul la întrebarea cine plătește nota de plată la prima întâlnire este unul foarte simplu. Trăim într-o societate care aspiră spre egalitate, așa că acest subiect ar trebui discutat fără probleme. 

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

De obicei, plătește cel care a invitat, indiferent că este femeie sau bărbat. Totuși, depinde foarte mult de cei doi. Dacă unul dintre ei trece printr-o perioadă în care este între joburi sau tocmai și-a făcut un credit ori are o situație financiară puțin mai precară, atunci celălalt ar trebui să plătească. 

Dacă ambii parteneri își permit și au același statut financiar, atunci la o primă întâlnire ar trebui să plătească cine simte asta, iar celălalt să aibă grijă de a doua întâlnire. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Desigur, lucrurile sunt foarte diferite, așa că ar trebui întotdeauna să discuți cu persoana cu care te întâlnești despre ce crede despre asta. Și, reține, nu insista niciodată să plătești tu, dacă celălalt îți cere în mod specific să împărțiți nota. Respectă această decizie și apoi discutați acest subiect fără să devină unul stânjenitor. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter