Concluzia psihologilor: dependența de telefon te face nefericit în cuplu

Publicat pe de Catalina Cristescu

Telefonul mobil a devenit indispensabil. Îl folosim pentru a comunica, dar și pentru a citi articole, cărți, ne conectează la social media sau ne ajută să ne vedem e-mailurile. Pare să aibă numai beneficii, însă psihologii spun că dependența de telefon te face nefericit în cuplu.

De câte ori nu ai văzut la restaurant sau la cafenea cupluri care în loc să stea de vorbă, butonează fiecare telefonul propriu minute în șir. Interacțiunea cu celălalt este minimă dacă nu 0.

Aceeași poveste se întâmplă și acasă. După o zi de muncă, partenerii se reunesc la cină pe care poate o savurează în fața televizorului la un film sau un serial.

Apoi fiecare vrea să se relaxeze și… din nou cu telefonul în mână se ignoră reciproc cu succes, inconștient sau nu.

Citește și:

3 gesturi care arată că ești nesigură și nu ai încredere în tine

Toată lumea să fie atentă! Care este ora cea mai potrivită să faci sex

Dacă până acum am auzit despre dependența de droguri, de alcool sau sex, există o nouă dependență care ne amenință starea de bine: dependența de tehnologie, de device-uri precum telefonul sau tableta.

Dependența de telefon mobil distruge cuplul

Într-un studiu realizat în Statele Unite s-a descoperit că dependența de telefonul mobil este legată de o slabă satisfacție în relația de cuplu și un nivel de nesiguranță mare.

Nici nu e de mirare că deznodământul relației este privit cu un grad de confuzie, neîncredere și expectanțe negative.

În plus, dependența de telefon mobil este asociată cu un puternic sentiment de singurătate.

Întrebarea de bază este: singurătatea și dependența de telefon apar ca urmare a unor probleme în cuplu, ori problemele sunt cauzate de această dependență de telefon?

Concluzia? Când sunteți împreună lăsați tehnologia, distragerile (filme etc) și conectați-vă în mod real unul la celălalt.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter