Condimentele care pot înlocui sarea. Alternative sănătoase și aromate

Publicat pe

Condimentele care pot înlocui sarea. Sarea este un ingredient nelipsit din alimentația noastră, însă, ingerată în cantități mari, poate avea efecte negative asupra organismului. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătații, sodiul conținut în sarea alimentară poate afecta sănătatea inimii și a aparatului circulator. Iată câteva ingrediente care pot înlocui cu succes sarea și care dau o aromî deosebită preparatelor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Consumată în cantități moderate, sarea este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra organismului. Printre acestea, se numără reglarea presiunii sanguine, echilibrarea fluidelor din organism, ajută la vindecarea leziunilor bucale, combate durerea în gât și constipația. Specialiștii susțin că ar trebui să ne limitam la 2 lingurițe de sare pe zi (4000 mg sodiu) pentru a beneficia de proprietățile acesteia.

Condimentele care pot înlocui sarea. Dacă dorești să reduci consumul de sare aliementară, mai jos vei regăsi câteva alternative sănătoase. Condimentele și ierburile aromatice sunt adjuvanți excelenți și dau o aromă unică preparatelor.

Citește și: Cine este Maria Lungu de la Survivor 2023.A fost iubita lui Mircea Eremia și a participat la Puterea Dragostei

Citește și: Gheboasă vrea să se întoarcă la Survivor 2023, după ce a plecat fără nicio explicație:”Să mă bage înapoi în emisiune și…”

Citește și: Un elicopter s-a prăbușit în Kiev, lângă o grădiniță.Ministrul de interne, printre cele 18 persoane decedate

Citește și: Georgiana Lobonț și soțul ei s-au împăcat. Cum s-au fotografiat, după anunțul divorțului:”Amintiri superbe…”

Condimentele care pot înlocui sarea

După cum bine știm, ingerararea unei cantități excesive de sare poate avea efecte negative asupra organismului. Dacă ți-ai propus să reduci consumul de sare, există câteva condimente care înlocuiesc cu succes acest ingredient și care conferă preparatelor un gust aromat. Unul dintre acestea este piperul, esențial pentru sănătatea inimii și ajută la circulația sângelui.

Alte variante sunt tarhonul sau pătrunjelul. De reținut este faptul că tarhonul stimulează pofta de mâncare și poate fi folosit ca remediu pentru simptomene de anorexie. Totodată, pătrunjelul are proprietăți antioxidante și detoxifiante.

Alte condimente care pot înlocui cu succes sarea sunt cimbru și chimenul. Acestea au un gust puternic și unic, așa că trebuie folosite în cantități reduse.

Ingrediente care dau gust preparatelor

Zeama de lămâie poate constitui un substitut al sării. Lămâia conține o cantitate suficientă de sodiu și are un puternic efect antioxidant. De asemenea,  cidul citric este un conservant natural și ajută la digestie.

Același lucru este valabil și în cazul oțetului de mere. Acesta poate fi folosit pentru a marina carnea și poate fi adăugat în salate, ciorbe, sau supe. Oțetul de mere tratează constipația, stimulează mișcările intestinale și ajută la reducerea mucoasei iritate a colonului.

În același timp, oțetul de vin poate fi folosit ca substitut al sării, însă acesta nu este recomandat persoanelor care au probleme cu digestia.

Efecte negative ale sării

Ingerată în cantități mari, sarea poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Acestea sunt:

  • Duce la apariția bolilor cardiovasculare
  • Provoacă afecțiuni la nivelul rinichilor
  • Mărește pierderea calciului prin urină
  • Provoacă balonare

Sursa foto: Freepik

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter