Cum să îi răsfeți pe bunici, oamenii dragi care te-au alintat o întreagă copilărie

Publicat pe

Perioada copilăriei tale ar fi fost mult mai fadă în lipsa bunicii, femeia care cel mai probabil te-a răsfățat și ți-a amintit zilnic ce copil minunat ești, lăsându-te de multe ori să faci ceea ce vrei, într-un univers cu mai puține reguli de tipul „Trebuie!' și „Ce-o să zică lumea?'.

Nu mai e un secret că bunicii sunt de cele mai multe ori mai înțelegători decât părinții, iar nepoții devin, fără doar și poate, centrul universului lor. Mai mult decât atât, de la o vârstă, poveștile bunicilor despre năzbâtiile părinților atunci când erau și aceștia mici îi fac să pară mai umani, imperfecți și să coboare de pe acel piedestal al rolului părintesc. În plus, sprijinul bunicilor pentru nepoți nu încetează vreodată, atât timp cât aceștia sunt în putere. Tocmai pentru a-i ajuta să rămână vitali, vino în sprijinul lor și asigură-te că sunt mai bine, mai ales că ultimul an cu siguranță a fost mai dificil pentru ei decât pentru alte categorii de vârstă.

Chiar dacă ești la rândul tău îngrijorat în multe privințe legate de contextul actual, adoptă un ton pozitiv, fii cât mai vesel în privința lor și încearcă să-i implici în cât mai multe activități recreative, fără a-i expune vreunui risc de boală. 

În acest articol vei găsi câteva recomandări pentru a-i ajuta pe bunici să fie cât mai bine în această perioadă delicată:

Investigații medicale amănunțite

Mai ales odată cu vârsta, este esențial să îi convingi pe bunici să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, atât fizică, cât și psihică. Convinge-i că e necesar să nu aștepte ca „o durere surdă' să se intensifice. Mai mult, prevenția este esențială, precum și conștientizarea faptului că un istoric medical din familie te poate vulnerabiliza la vârsta a treia. Pe lângă incidența ridicată a problemelor cardiovasculare și locomotorii în rândul persoanelor vârstnice, și afecțiunile digestive sunt frecvente. După 60 de ani, apare o diminuare a funcției secretorii a glandelor salivare, pancreatice și bilei, a stomacului, cu reducerea acidității și scăderea asimilării nutrienților. Tocmai de aceea, sub supravegherea și la indicațiile unui specialist, explică-le importanța administrării de probiotice adulti și poți face cel mai bine acest lucru prin propriul exemplu. Pentru a le fi mai simplu, le poți lua și câte un organizator de medicamente săptămânal.

Plimbări lungi și ajutor în gospodărie

De asemenea, dacă nu au vreo rezervă, îi poți programa la vaccinare sau rapel, dacă nu ai reușit până acum acest lucru. De asemenea, încearcă să devii cel mai fidel partener al lor de mișcare. Nu trebuie să îi chinui cu mișcări care depășesc capacitatea lor de a susține un efort fizic, ci de a-i însoți la o plimbare în parc. După o vârstă, oamenii resimt mult mai acut singurătatea, iar riscul unor episoade depresive este foarte mare, mai ales că nu pot interacționa cu vechii prieteni din „n' motive.

Dacă stau la țară, vizitează-i cât mai des și ajută-i cât mai mult la treburile gospodărești. Vor aprecia cu siguranță dacă într-o seară vei fi tu cel care hrănește păsările, de exemplu, sau le aduce granule pentru pisica și câinele din curte.

În concluzie, bunicii tăi merită tot ceea ce e mai bun și nu e vorba de vreun troc, ci de gesturi absolut firești, de recunoștință amestecată cu o formă pură de dragoste.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu buticulverde.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter