Cum să îți reînnoiești garderoba de primăvară cu efort minim

Publicat pe

A-ți reînnoi garderoba nu înseamnă să arunci o mulțime de bani pe noile colecții ale sezonului sau să pierzi zile întregi luând la pas toate magazinele. Poți să aduci un suflu nou în dulap și apelând la câteva trucuri foarte simple.

Verifică dacă ai în garderobă piese clasice

Cum te ajută asta, mai exact? Piesele vestimentare clasice precum cămășile albe, pantalonii negri, „little black dress' sau pantofii cu toc înalt și-au câștigat renumele de „piese atemporale' tocmai pentru că sunt prezente (aproape) tot timpul în colecțiile designerilor, sub o formă sau alta. În plus, ele pot fi integrate cu ușurință în foarte multe tipuri de ținute, de la cele casual, la cele office, de cocktail sau de stradă. Așa că, în loc să investești în acei pantofi foarte extravaganți și cu imprimeuri în culori țipătoare, care sunt la modă în acest sezon (dar care nu vor mai fi, probabil, în trend  primăvara viitoare), ai putea mai degrabă să scoți de la naftalină piesele clasice pe care le ai deja în dulap și să vezi cum ai putea să îți construiești în jurul lor ținute interesante. De exemplu, o rochie sau o tunica nou-cumpărate pot face casă bună oricând cu alte haine pe care le ai deja în garderobă. Totul e să decizi care sunt piesele clasice pe care poți miza și să începi să te joci cu tot felul de combinații interesante.

Dă-le o șansă târgurilor de haine vintage

În ultimii ani a prins teren tot mai mult ideea de „smart shopping'. Târgurile vintage pot fi o alternativă foarte bună de smart shopping dacă vrei să îți reînnoiești garderoba cu bani puțini și efort minim. În plus, la aceste evenimente vei găsi o mulțime de haine-unicat, care nu fac parte din colecții recente și pe care le poți combina în așa fel încât să îți creezi un stil unic. Un alt avantaj ar acestor târguri ar fi că, raportat la  calitatea produselor și la notorietatea brandului, prețurile sunt foarte convenabile și că nu vei arăta la fel ca toate fetele care își reînnoiesc garderoba cu haine cumpărate din aceleași magazine.

Propune schimburi de haine cu prietenele tale

Un alt truc eficient la care poți apela ar fi să faci schimbi de haine cu prietenele tale. Astfel, pe de o parte scapi de ținutele care nu ți se mai potrivesc sau care nu îți mai plac. Pe de altă parte, îți reînnoiești garderoba cu piese noi și interesante, pe care amicele tale nu le mai vor. O idee haioasă ar fi ca tu și prietenele tale să faceți asta prin rotație. De exemplu, într-un weekend din fiecare lună cate una dintre voi ar putea să organizeze un astfel de eveniment tematic, după modelul târgurilor de vechituri, care să fie și util, dar care să vă și binedispună.

Aruncă un ochi în dulapul bunicii

Hainele retro revin, din timp în timp, la modă, așa că nu ar fi o idee rea să arunci un ochi și în dulapul bunicii sau al mamei tale și să vezi ce găsești acolo. Poți descoperi piese vestimentare interesante, cărora le-ai putea da o nouă viață. Cum poți să faci asta, mai precis? Ai putea începe prin a le accesoriza sau modifica după bunul tău plac. De exemplu, le poți adăuga stickere sau tot felul de aplicații multicolore, fără a le scoate, însă, prea mult din zona vintage. O altă variantă ar fi să le modifici. O haină de jeans veche, căreia îi tai mânecile, se poate transforma, cu ușurință, într-o piesă vestimentară mai „grunge', pe care o poți purta atât pe stradă, cât și la un festival de  muzică de la malul mării.

Nu e deloc greu să îți reînnoiești garderoba cu un efort minim și fără prea multe investiții. Dacă ții seama măcar în mare de pașii de mai sus, ai șanse mai mari să nu fii nevoită să cutreieri zile întregi magazinele și să investești o mulțime de bani în haine care sunt trendy acum, dar care, probabil, nu vor mai în tendințe de anul viitor.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter